Hokkaido milk bread, japanilainen maitoleipä

Taikinan "juuri": | ||
1 | dl | vettä |
1 | dl | täysmaitoa |
½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
2½ | dl | täysmaitoa |
1 | dl | hunajaa |
3 | rkl | maitojauhetta |
7 | g (2 tl) | kuivahiivaa |
½ | dl | sokeria |
2 | isoa kananmunaa | |
50 | g | normaalisuolaista voita |
1 | rkl | suolaa |
n. 12 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | kananmuna (+ tilkka vettä) voiteluun | |
voita paistamiseen | ||
Hollandaiskastike: | ||
200 | g | voita |
2 | keltuaista | |
1 | rkl | sitruunamehua |
1 | tl | valkoviinietikkaa |
suolaa | ||
1 | rkl | hienonnettua timjamia |
Lisäksi: | ||
Myllyn Paras Kaura Tortilla Chipsejä |
Valmistusohje
Leipä:
-
Aloita valmistamalla ns. juuri. Sekoita vesi, maito ja Erikoisvehnäjauhot paistinpannulla. Kuumenna viitisen minuuttia keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakeutuu ja kuplii hieman.
-
Nosta pannu liedeltä. Lisää joukkoon täysmaito ja hunaja ja sekoita huolellisesti.
-
Siirrä seos yleiskoneen kulhoon. Lisää joukkoon maitojauhe, kuivahiiva, sokeri ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
-
Lisää seuraavaksi joukkoon pehmeä voi ja suola, ja 10 dl Erikoisvehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa noin 4 minuuttia, kunnes se on pehmeän joustavaa ja kiiltävää. Lisää tarvittaessa jauhoja loppuvaiheessa.
-
Kohota taikinaa liinalla peitettynä tunnin ajan. Vaivaa taikina nopeasti ja muotoile leivinpaperin päällä leiväksi tai sämpylöiksi ja anna kohota uudelleen tunti.
-
Voitele kevyesti kananmunan ja veden seoksella ja paista sämpylöitä 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja leipää 35-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
-
Jäähdytä. Halkaise sämpylät ja paista ne voissa pannulla pinnaltaan rapeiksi.
-
Täytä sämpylät savulohella, paistetulla kananmunalla, salaatilla ja hollandaisekastikkeella. Lisää täytettyjen sämpylöiden kylkeen Kaura Tortilla Chipsejä.
Hollandaiskastike:
-
Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa.
-
Vatkaa sillä välin kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikka ja suola tasaiseksi seokseksi.
-
Anna rasvan jäähtyä ihan vain pieni hetki. Kaada voi ohuen ohuena nauhana keltuaisseoksen joukkoon reippaasti vatkaten.
-
Mausta valmis kastike timjamilla.
Kommentoi reseptiä