Hokkaido milk bread, japanilainen maitoleipä

Hokkaido milk bread japanilainen maitoleipä
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
12 sämpylää/2 vuokaleipää
Taikinan "juuri":
1dlvettä
1dltäysmaitoa
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dltäysmaitoa
1dlhunajaa
3rklmaitojauhetta
7g (2 tl)kuivahiivaa
½dlsokeria
2isoa kananmunaa
50gnormaalisuolaista voita
1rklsuolaa
n. 12dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1kananmuna (+ tilkka vettä) voiteluun
voita paistamiseen
Hollandaiskastike:
200gvoita
2keltuaista
1rklsitruunamehua
1tlvalkoviinietikkaa
suolaa
1rklhienonnettua timjamia
Lisäksi:
Myllyn Paras Kaura Tortilla Chipsejä

Valmistusohje

Leipä:

  1. Aloita valmistamalla ns. juuri. Sekoita vesi, maito ja Erikoisvehnäjauhot paistinpannulla. Kuumenna viitisen minuuttia keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakeutuu ja kuplii hieman.

  2. Nosta pannu liedeltä. Lisää joukkoon täysmaito ja hunaja ja sekoita huolellisesti.

  3. Siirrä seos yleiskoneen kulhoon. Lisää joukkoon maitojauhe, kuivahiiva, sokeri ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

  4. Lisää seuraavaksi joukkoon pehmeä voi ja suola, ja 10 dl Erikoisvehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa noin 4 minuuttia, kunnes se on pehmeän joustavaa ja kiiltävää. Lisää tarvittaessa jauhoja loppuvaiheessa.

  5. Kohota taikinaa liinalla peitettynä tunnin ajan. Vaivaa taikina nopeasti ja muotoile leivinpaperin päällä leiväksi tai sämpylöiksi ja anna kohota uudelleen tunti.

  6. Voitele kevyesti kananmunan ja veden seoksella ja paista sämpylöitä 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja leipää 35-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

  7. Jäähdytä. Halkaise sämpylät ja paista ne voissa pannulla pinnaltaan rapeiksi.

  8. Täytä sämpylät savulohella, paistetulla kananmunalla, salaatilla ja hollandaisekastikkeella. Lisää täytettyjen sämpylöiden kylkeen Kaura Tortilla Chipsejä.

Hollandaiskastike:

  1. Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa.

  2. Vatkaa sillä välin kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikka ja suola tasaiseksi seokseksi.

  3. Anna rasvan jäähtyä ihan vain pieni hetki. Kaada voi ohuen ohuena nauhana keltuaisseoksen joukkoon reippaasti vatkaten.

  4. Mausta valmis kastike timjamilla.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)