Okinawan donitsit

Okinawan donitsit
55 min, josta valmisteluaika 15 min

Vaihtelua vappuun! Oheinen munkkiresepti on peräisin Japanin eteläisimmän saaren Okinawan vahvasti länsimaisvaikutteisesta reseptikirjoista. Aasialaista sointia makuun antavat seesaminsiemenet.

1rklmustia seesaminsiemeniä
1rklvalkoisia seesaminsiemeniä
200gMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
100gsokeria
ripaus suolaa
½tlvaniljasokeria
1dlmaitoa
1kananmuna
1lrypsiöljyä uppopaistamiseen

Valmistusohje

  1. Paahda ja murskaa seesaminsiemenet.

  2. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina pursotinpussiin.

  3. Varaa paksupohjainen kattila uppopaistamiseen. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Leikkaa taikinapussin suuaukkoon sormenpäänkokoinen reikä. Pursota taikinasta viinirypäleen kokoisia nokareita öljyyn. Veitsi on hyvä apuväline taikinan annosteluun pursotinpussin kanssa toimittaessa.

  4. Paista munkkeja öljyssä välillä pyöritellen 2-3 minuuttia. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle ja tarjoa heti kuumina.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)