Minidonitsit vaahterasiirappikuorrutteella

Minidonitsit vaahterasiirappikuorrutteella
1 t 20 min, josta valmisteluaika 10 min

Someleipurimme Anette pyöräytti vappumunkit uuteen muotoon ja dippasi donitsit makeaan vaahterasiirappikuorrutteeseen. Ohjeesta tulee noin 25–30 suloista minidonitsia, jotka säilyvät jääkaapissa 3–5 päivää ja pakkasessa jopa 3 kuukautta. Sokerista taiteillut koristeet kannattaa kuitenkin valmistaa aikaisintaan päivää ennen tarjoilua.

n. 25-30 kpl
Donitsit:
1pussi Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
1dlsokeria
1tlleivinjauhetta
2dllaktoositonta maitojuomaa
1kananmuna
½dlsulaa voita
Jauhotukseen:
Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
voita
Vaahterasiirappikuorrute:
1dlfariinisokeria
1dlvaahterasiirappia
2rklglukoosisiirappia
1dlsulaa voita
6dltomusokeria
Koristelu:
kultaista sprayta
sokerikoristeita sulasta sokerista

Valmistusohje

Minidonitsit:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja aloita donitsien valmistus.

  2. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon maito, muna ja sulatettu (hieman jäähtynyt) voi.

  3. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 5–7 minuuttia.

  4. Voitele ja jauhota pieni donitsivuoka (aukon koko n.  Ø 6 cm).

  5. Täytä aukot taikinalla paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Sokerikoristeet:

  1. Valmista koristeet sillä välin, kun taikina on uunissa.

  2. Sulata pannulla keskilämmöllä reilusti sokeria, kunnes se on vaaleanruskeaa, läpikuultavaa ja hieman tahmeaa.

  3. Nosta sokeri liedeltä ja kokeile lusikasta valuttamalla, onko koostumus sopivan paksu ja tahmea. Valmis sokeri pitää muotonsa muutamassa sekunnissa.

  4. Valuta sulaa sokeria lusikalla ohuiksi ja yhteneviksi viivoiksi leivinpaperin päälle.

  5. Leikkaa sokerista muotilla noin  Ø 5 cm kokoisia ympyröitä ennen kuin sokeri ehtii jähmettyä.

  6. Anna koristeiden kovettua.

 

Kuorrute:

  1. Mittaa fariinisokeri, vaahterasiirappi ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista.

  2. Lisää glukoosisiirappi ja sekoita. Nosta kattila liedeltä, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

  3. Anna jäähtyä hetki.

 

Donitsin kuorruttaminen ja koristelu:

  1. Dippaa donitseja yksitellen lämpimään kuorrutteeseen ja pidä hetki ylösalaisin, jotta ylimääräinen kuorrute valuu pois.

  2. Käännä donitsi oikeinpäin ja anna kuorrutteen tasoittua.

  3. Koristele donitsi sokerikoristeilla, kun kuorrute on vielä hieman tahmeaa.

  4. Viimeistele donitsi suihkauttamalla pintaan hieman kultaista sprayta.

  5.  

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)