Hampurilaissämpylät

- Itsetehdyillä hampurilaisilla saat vaihtelua makuun ja ulkonäköön.
- Sämpylät voivat olla tehtyjä valkoiseen vehnäjauhoon + Durum-jauhoon tai voit vaihtaa osan jauhoista Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoihin.
- Voit tehdä hampurilaisille vaikka kanapihvejä.
3 | dl | vettä tai maitoa |
25 | g | hiivaa |
1 | tl | suolaa |
n.4 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
n.3 | dl | Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja |
2 | rkl | sokeria |
1 | rkl | öljyä |
Pinnalle: | ||
n.1 | dl | vettä tai maitoa |
(½ | dl | seesaminsiemeniä) |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
-
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
-
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
-
Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Valmista sämpylöistä esim. Hampurilaiset tai Kanahampurilaiset ohjeen mukaan.
VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai punajuurimehulla.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (45)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä