Anna palautetta

Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Itsetehdyillä hampurilaisilla saat vaihtelua makuun ja ulkonäköön.  Sämpylät voivat olla tehtyjä valkoiseen vehnäjauhoon + Durum-jauhoon tai voit vaihtaa osan jauhoista Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoihin. Voit tehdä hampurilaisille vaikka kanapihvejä.

10 kpl
3dlvettä tai maitoa
25ghiivaa
1tlsuolaa
n.4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2rklsokeria
1rklöljyä
Pinnalle:
n.1dlvettä tai maitoa
dlseesaminsiemeniä)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Valmista sämpylöistä esim. Kanahampurilaiset ohjeen mukaan.

VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai punajuurimehulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

oli hyviä
Ihan hyvä. Korvasin Durumvehnäjauhot ruisjauhoilla, maku oli loistava. Käytin myös seesaminsiementen sijasta auringonkukansiemeniä. Kannattaa kokeilla!
erikoisen hyvä hamppari -ohje
Herrrrrkullisia!!!! NAM!
Tosi hyvää! Nam! Suoraan sanoen taivaallista! Kaikki Arjan reseptiti ovat tosi kivoja. Kiitos sinulle Arja!
Kotitekoiset hampurilaiset maistuivat tosi hyviltä!
Mahottoman hyvvää!!
Hyviä sämpylöitä! Jos tekee ohjeen mukaan 10 sämpylää, sämpylät jäävät aika pieniksi. Hampurilaissämpylät voivat mielestäni olla aika isoja, joten tekisin seuraavalla kerralla vähemmän, mutta isompia sämpylöitä.
Tuli todella hyviä sämpylöitä! Kerrankin sain sämpylät pehmeiksi ja kohoamaan!
Pieniä! Tein kolminkertaisen annoksen, että isolle perheelle riittää. Kaikki sai hädin tuskin yhden.
Tarviiko tota durumvehnäjauhoa? Ja pystyykö hiivan korvata leivinjauheella?
Durumvehnäjauhot voi korvata käyttämällä koko jauhomäärän pelkästään vehnäjauhoja tai vaihtoehtoisesti korvata durumvehnäjauhojen osuuden vaikka hiivaleipä-, graham- tai ruisjauhoilla. Koska kyseessä on hiivataikina, ei hiivaa voi suoraan korvata leivinjauheella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Miten voisin hyödyntää spelttijauhoja tähän ohjeeseen? Purilaiset näyttävät tosi herkullisilta, haluaisin päästä kokeilemaan! :)
Osan jauhoista voi korvata spelttijauhoilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella maukkaita sämpylöitä!
Hyvä resepti. Toimii hyvin myös vähän vähemmällä sokerilla ja suolalla, jos niitä haluaa vältellä. Ruis durumin tilalla tuo sämpylään ruokaisuutta ja ryhtiä, joka ryyditti hyvin riistalihapihvien ja vuohenjuuston makua. Tuplasin taikinan koon ja tuloksena rauhallisten nostatusten jälkeen 10 kuohkeaa "oikean" hampurilaisen kokoista (halkaisija 10 cm) sämpylää (5 kpl/uunipelti).
Kuinka kauan tuota kohotusta pitäisi jatkaa? Kaksinkertaiseksi kohonneena taikina oli vielä niin löysää, ettei siitä saanut muotoiltua mitään.
Kaksinkertaiseksi kohotus riittää, jotta kohotusaika ei mene liian pitkäksi. Taikinan alustusvaiheessa kannattaa käyttää jauhoja hieman enemmän, mikäli taikina vaikuttaa liian löysältä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Laitoin vehnäjauhoja, täysjyvävehnäjauhoja, vähän leseitä ja ruisjauhoja. Uunissa ovat parhaillaan ja näyttävät komeilta! Vesi kielellä odotan jo lämpimäisiä.
Oikein hyviä hampurilaissämpylöitä tuli tällä reseptillä, tein 6 isoa 10 pienen sijasta.
Nami nami, tätä kyllä käytän aina kun hampurilaisia teen, lempiruokaa! Ehdottomasti suosittelen! ♥
Unohdin ostaa hampurilaissämpylöitä kaupasta,joten leivoin sitten itse ensimmäisen kerran sämpylät. Todella hyviä. Kannattaa todella leipoa itse ;)
Heleppo ja hyvä ohje! Durum-jauhot korvattiin sämpyläjauhoilla, mutta oikein hyviä silti!
Tuli kuohkeita! :) Tosin en saanut rullailtua, kun oli niin pehmeää tuo kohonnut taikina, mutta jauhokasan päällä jaoin sämpylöiksi ja kohotin vielä pellillä ennen uuniin laittamista. Hyviä tuli. :)
Voiko laittaa kuivahiivaa tuorehiivan sijasta?
Kuivahiivaa voi käyttää tuorehiivan sijasta. Silloin taikinanesteen tulee olla + 42 asteista, jotta kuivahiiva lähtee toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti! :D
Hyvä, oli herkullista!
Namsk! Durumit korvasin kaurahiutaleilla ja heitin sekaan ison sipulin. Herkkuja, jotka maistu hyvin lapsillekin.