Hampurilaissämpylät

hampurilaissämpylät
1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Itsetehdyillä hampurilaisilla saat vaihtelua makuun ja ulkonäköön. 
  • Sämpylät voivat olla tehtyjä valkoiseen vehnäjauhoon + Durum-jauhoon tai voit vaihtaa osan jauhoista Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoihin.
  • Voit tehdä hampurilaisille vaikka kanapihvejä.
10 kpl
3dlvettä tai maitoa
25ghiivaa
1tlsuolaa
n.4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2rklsokeria
1rklöljyä
Pinnalle:
n.1dlvettä tai maitoa
dlseesaminsiemeniä)

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

  2. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

  3. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.

  4. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Valmista sämpylöistä esim. Hampurilaiset tai Kanahampurilaiset ohjeen mukaan.

VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai punajuurimehulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (45)

Sämpylöistä tuli nostattamalla todella kuohkeita. Kun voitelin sämpylät vedellä ohjeen mukaisesti niin niistä tulivat aika littanat. Eivät nousseet takaisin uunissa, joten jäivät ikävän litteiksi.
Ohjeen mukaan tuli aivan liian jämäkkä taikina. Lisäsin 0,5 dl nestettä, niin oli sopiva. Kohotus kesti kauan, mutta taikinan koostumus oli kuitenkin hyvä. Tein 8 sämpylää.
Ihan liian paljon laitettu jauhomäärä nesteen määrään. Eikä tosellakaan tule 10 tuolla nesteenmäärällä. Ohjetta voisi korjata.
Taikina oli TODELLA löysää! Ei tuosta mitään tankoa saa pyöriteltyä.. lisäsin jauhoja reippaasti.. laitoin 3dl nestettä ja 7dl jauhoja. Miksiköhän tuli niin vetelää..
Muuten hyvä resepti, mutta kuvassa olevissa sämpylöissä on raesokeria päällä. Miksi?
Sämpylöiden pinnalla on kuorittuja seesaminsiemeniä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Isohkoja sämpylöitä tuli 11. Tuunasin sen verran, että lisäsin yhden kananmunan. Nesteenä maitoa. Kuivahiivaa puolitoista pussia. Vähän runsaammalla kaadolla oliiviöljyä. Ikinä ei ole tullut näin hyvää!
Oikein hyvä resepti. Ei tuosta kymmentä kappaletta sämpylöitä saa, ellei ole joku lapsi.
Helposti saa 10 sämpylää, kun kohottaa sekä taikinan että raa’at sämpylät. Hiivataikinan tekemisessä ei voi oikoa.
Hyvä ohje! Käytin vähemmän jauhoja. Voiteluun olen käyttänyt kananmunan keltuaista, pintaan tulee kaunis väri. Sopii myös hodarisämpyläksi, kunhan vaan muuttaa muodon :)

Pages