Itsetehdyillä hampurilaisilla saat vaihtelua makuun ja ulkonäköön. 

Sämpylät voivat olla tehtyjä valkoiseen vehnäjauhoon ja durumjauhoon

Voit vaihtaa osan jauhoista graham-, hiivaleipä- tai ruisjauhoihin.

Voit tehdä hampurilaisille vaikka jauhelihapihvejä.

Ainekset 10 kpl annosta

3
dl
vettä tai maitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
öljyä
Pinnalle:
n.1
dl
vettä tai maitoa
dl
seesaminsiemeniä)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

  2. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

  3. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.

  4. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Valmista sämpylöistä esim. Hampurilaiset tai Kanahampurilaiset ohjeen mukaan.

VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai punajuurimehulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

108 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.