Hampurilaiset

Hampurilaiset
45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Tällä ohjeella teet mainiot ja helpot hampurilaiset!
  • Hampurilaispihvit voit tehdä myös suositulla klassisten jauhelihapihvien reseptillä.
  • Hampurilaisiin tarkoitetut pihvit kannattaa kuitenkin aina painella erityisen litteiksi.
  • Hyviä hampurilaiskestejä!
4:lle
500-600gjauhelihaa
1tlsuolaa
mustapippuria myllystä tai jauheliha- tai grillimaustetta
(1muna)
4kplmonivilja- tai vehnäsämpylää
salaattia
tomaattia
kurkkurelissiä tai maustekurkkua
ketsuppia, sinappia
1paprika
1kesäkurpitsa
rypsiöljyä
yrttimaustetta

Valmistusohje

1. Vatkaa munan rakenne hyvin sekaisin, jos käytät munaa. Sekoita muna ja mausteet jauhelihan joukkoon. Taputtele ruokailijoiden nälän mukaan sopivan kokoisia litteitä pihvejä ja anna niiden maustua ja lämmetä ainakin puolituntia.

2. Grillaa kevyesti öljytyt pihvit hitaasti, niin että ne ehtivät kypsyä sisältäkin. Grillaa lisäkkeeksi samanaikaisesti paprikapalat ja kesäkurpitsaviipaleet. Voit myös paistaa pihvit ja kasvikset pannulla grillaamisen sijasta.

3. Paahda puolitetut sämpylät juuri ennen kuin pihvit ovat valmiit. Anna jokaisen koota ja maustaa hampurilaisensa mieleisekseen.

VINKKI: Voit myös leipoa sämpylät itse. Katso Hampurilaissämpylöiden ohje tästä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)