Tällä ohjeella teet mainiot ja helpot hampurilaiset!

Hampurilaispihvit voit tehdä myös suositulla klassisten jauhelihapihvien reseptillä.

Hampurilaisiin tarkoitetut pihvit kannattaa kuitenkin aina painella erityisen litteiksi.

Hyviä hampurilaiskestejä!

Ainekset 4:lle annosta

500-600
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä tai jauheliha- tai grillimaustetta
(1
muna)
4
kpl
monivilja- tai vehnäsämpylää
salaattia
tomaattia
kurkkurelissiä tai maustekurkkua
ketsuppia, sinappia
1
paprika
1
kesäkurpitsa
rypsiöljyä
yrttimaustetta

Ohje

1. Vatkaa munan rakenne hyvin sekaisin, jos käytät munaa. Sekoita muna ja mausteet jauhelihan joukkoon. Taputtele ruokailijoiden nälän mukaan sopivan kokoisia litteitä pihvejä ja anna niiden maustua ja lämmetä ainakin puoli tuntia.

2. Grillaa kevyesti öljytyt pihvit hitaasti, niin että ne ehtivät kypsyä sisältäkin. Grillaa lisäkkeeksi samanaikaisesti paprikapalat ja kesäkurpitsaviipaleet. Voit myös paistaa pihvit ja kasvikset pannulla grillaamisen sijasta.

3. Paahda puolitetut sämpylät juuri ennen kuin pihvit ovat valmiit. Anna jokaisen koota ja maustaa hampurilaisensa mieleisekseen.

VINKKI: Voit myös leipoa sämpylät itse. Katso Hampurilaissämpylöiden ohje tästä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.