Vappua odotellessa ja toki vappuna maistuvat itse tehdyt hampurilaiset.
Leivo hampurilaissämpylät itse ja tee väliin mainiot ananas-hampurilaispihvit, joihin on käytetty kauralesettä, tai klassiset jauhelihapihvit.
Ainekset 10 kpl annosta
Ohje
HAMPURILAISSÄMPYLÄT:
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla ja leseillä käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
-
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.
MAINIOT ANANAS HAMPURILAISPIHVIT:
-
Sekoita kulhossa kauralese, sipulikeittoainekset, ananasmurska ja kevyt kermaviili tmv. Anna turvota hetki. Lisää muna ja jauhettu vähärasvainen liha, kana tai kala. Lisää mieleiset maustavat aineet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä leivinpaperille uunipellille.
-
Kypsennä pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Kokoa hampurilaiset laittamalla pihvien lisäksi väliin runsaasti salaattia, ananasrengas, herkkukurkkua, yrttejä jne. sekä mieleistä kastiketta.
Kommentteja ja keskustelua