Vappu Hampurilaiset

Vappu Hampurilaiset

Vappua odotellessa ja toki vappuna maistuvat itse tehdyt hampurilaiset.  Leivo hampurilaissämpylät itse ja tee väliin mainiot ananas-hampurilaispihvit. Pihveihin on käytetty kauralesettä.

10 kpl
Hampurilaissämpylät:
3dlvettä tai maitoa
25ghiivaa
1tlsuolaa
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2rklsokeria tai hunajaa
1rklöljyä
Pinnalle:
n.1dlvettä tai maitoa
dlseesaminsiemeniä)
Mainiot Ananas Hampurilaispihvit:
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1pssipulikeittoaineksia
1tlkananasmurskaa (pieni, n. 225 g)
2dlkevytkermaviiliä tai soijajogurttia
1muna
½kgkevytjauhelihaa, broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa (alle 10 % rasvaa)
200gsipulia (esim. pakaste)
1tlchili- tai mustapippuria
Väliin:
runsaasti salaattia, ananasrengas, herkkukurkkua, yrttejä ja mieleistä hampurilaiskastiketta

Valmistusohje

HAMPURILAISSÄMPYLÄT: Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla ja leseillä käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. MAINIOT ANANAS HAMPURILAISPIHVIT: Sekoita kulhossa Kauralese, sipulikeittoainekset, ananasmurska ja kevyt kermaviili tmv. Anna turvota hetki. Lisää muna ja jauhettu vähärasvainen liha, kana tai kala. Lisää mieleiset maustavat aineet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä leivinpaperille uunipellille. Kypsennä pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Kokoa hampurilaiset laittamalla pihvien lisäksi väliin runsaasti salaattia, ananasrengas, herkkukurkkua, yrttejä jne. sekä mieleistä kastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)