Teeleivät

Teeleivät
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
¼tlsuolaa
1dlvettä tai maitoa
1rklöljyä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta mahdollisimman vähän. Taputtele taikina leivinpaperille. Voit estää taikinan tarttumisen sormiin laittamalla pintaan ja sormiin hiukan jauhoa taputtelun ajaksi. Paista uunissa 250-asteen lämmössä n. 10 min. Leikkaa  taikina teeleipäpaloiksi.

VINKKI: Voit soveltaa taikinaa hiukan lisäämällä esim. porkkanaraastetta 1 dl ja/tai juustoraastetta 1 dl.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuuntelija Seela Joensuusta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Hyvä ja yksinkerrtainen ohje.
Oon tehny tällä ohjeella monta kertaa ja aina tulee hyvää teeleipää :) :)
Mielestäni taikinaan kannattaa lisätä joko runsaasti suolaa tai edellämainittuja lisäkkeitä (aurinkokuivattu tomaatti, siemenet jne). Käytin runsaasti oliiviöljyä ja hieman ohjetta enemmän suolaa, mutta leivät ovat makuuni liian mietoja. Olivat taikinana parempia.
Tosi hyviä tuli, juustaraaste on hyvä lisä.
Todella hyvää tästä tulee myös kun lisää taikinaan vähän hienoksi pilkottua aurinkokuivattua tomaattia ja oliivia. Namskis!
Tuunasin aurinkokuivatulla tomaatilla ja siemensekoituksella, toimii.
Pikkuisen enemmän voisi öljyä käyttää.
Tosi hyviä. Kannattaa kokeilla! Mitä kannattaa laittaa päälle?
Monta tästä tulee?
Ohjeesta voi tehdä yhden ison teeleivän tai kaksi pienempää. Useammalle henkilölle tehtäessä suosittelisin tekemään kaksinkertaisen taikinan. Terveisin Kuluttajaneuvonta

Pages