Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

Porkkanaraaste antaa mehevyyttä ja makua sämpylöihin. Käytä hyödyksi mahdollisesti tähteeksi jäänyttä porkkanaraastetta. Mikäli haluat voimakkaan porkkanan maun, tee sämpylät lisäksi porkkanamehuun.  Älä paista sämpylöitä liikaa, jotta ne eivät kuivu.  Mikäli peität leivinliinalla sämpylät heti paistamisen jälkeen, saat pehmeän kuoren sämpylöille ja mikäli sivelet tai ruiskutat vettä sämpylöiden pinnalle paiston loppuvaiheessa ja jätät ne peittelemättä uunista pois ottamisen jälkeen, saat rapeakuorisia sämpylöitä.

20-25 kpl
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3-4dlhienoa porkkanaraastetta
50ghiivaa
2tlsuolaa
n.15dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
100gvoita tai margariinia

Valmistusohje

Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (68)

Sekoitin kasvipohjaiseen maustamattomaan jugurtiin vähän kuumaa vettä ja sekoitin hiivan siihen. Ja viimeinen pellilinen voi paistaa sähköä säästämällä, laittaa uunin pois päältä kun on rusketusta ja antaa olla 7-10 min. Näin onnistuin!
Minä teen sämpylät kauramaitoon ja aamupuuron jämiin. Laitan myös siirappia, rasvana käytän öljyä ja jauhoksi lisään sekaan sämpyläjauhoja, hiutaleita, ohra- tai ruisjauhoja tai milloin mitäkin sattuu olemaan. Muutoin ainesuhteet samat. Perusvarma ja hyvä sämpyläohje.
Sain 22 kpl pehmeempää, isompaa ja maukkaampaa sämpylää, mitä olen tähän mennessä leiponut!
Pitääkö oikeasti antaa kohota kaksi kertaa? Ensin kohotetaan taikina, sen jälkeen kun tehdään taikinasta sämpylöitä niin kohotetaan viellä kerran peltien päällä? Kuuluuko taikinan olla löysä vai kova? Laitoin vähemmän kuin 15 dl jauhoa, mutta siitä tuli ihan kova ja paksu se taikina. Kuuluukoo vaivaaminen olla raskasta?
Kyllä kohotetaan kahteen kertaan. Pehmeämmästä taikinasta tulee kuohkeimmat sämpylät. Taikinaan tarvittavaan jauhojen määrää vaikuttaa myös jauhojen ikä. Säilytetyt jauhot kuivuvat ja niitä tarvitaan vähemmän taikinaan kuin tuoreita jauhoja. Vaivaamisen loppuvaiheessa taikinan vaivaaminen käy raskaammaksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pidin, ehdottomasti. Tuli todella pehmeitä ja maukkaita sämppiksiä.
Sämpylöiden nostelu pellille lusikalla oli loistava idea! Hyvä resepti. Kuohkeita sämpylöitä tuli!
Myllyn Paras hiivaleipävehnäjauhoilla tuli ihania sämpylöitä, kiitos reseptistä!
Jos tuorehiivan korvaa kuivahiivalla, paljonko sitä pitäisi laittaa?
N. 11 g kuivahiivaa vastaa noin 30 g tuorehiivaa. Eli n. 18 g kuivahiivaa vastaa 50 g tuorehiivaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages