Pekoniskonssit

Pekoniskonssit
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Myös jouluna pitää muistaa nauttia laadukkaista iltapäivähetkistä. Tämä ruokaisa pekonilla maustettu leivonnainen on helppo ja nopea valmistaa, ja maistuu erityisen hyvältä vahvan teekupposen kera.

15 kpl
1pktlaadukasta pekonia
Taikina:
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
½dlsokeria
75gvoita
1kananmuna
1dlmaitoa
jauhoja taikinan käsittelyyn
Lisäksi:
1tlDijonin sinappia
1dlcrème fraîchea
suolaa ja mustapippuria
vihannes- tai vesikrassia

Valmistusohje

  1. Pilko pekoni kuutioiksi ja ruskista pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon kananmuna, maito ja jäähtynyt pekoni. Vältä liikaa vaivaamista, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

  3. Jauhota työlauta kevyesti ja painele taikina 3 cm:n paksuiseksi kakuksi ja leikkaa siitä pyöreitä skonsseja leivinpaperille. Jätä skonssien väliin tilaa kohoamista varten.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

  5. Sekoita sinappi crème fraîchea joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Tarjoa skonssit lämpiminä sinapilla maustetun crème fraîchen ja krassin kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)