Suppilovahveroita, riisiä ja ohraa

Suppilovahveroita, riisiä ja ohraa

Syksyn koittaessa on aika iloita metsien antimista.  Tämä lisuke sopii sekä paistetun lihan että kalan kaveriksi.

1sipuli
1valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
n.2-3kourallista tuoreita suppilovahveroita putsattuna
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
dlvalkoviiniä)
n.6-7dlvettä
1kanaliemi- tai -fondikuutio
(tuoretta tai kuivattua timjamia)
suolaa
mustapippuria
½sitruunan mehu

Valmistusohje

Silppua sipulit ja voit pienentää vähän halutessasi myös sieniä. Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää sekaan sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut sienistä. Kaada joukkoon riisi+ohraseos ja pyörittele vielä hetki. Jos käytät valkoviiniä, kaada se joukkoon ja anna imeytyä. Kaada tämän jälkeen joukkoon vesi ja lisää liemikuutio, sekä halutessasi timjamia. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Maista ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoile vaikka paistetun lihan tai kalan seurana.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)