Tämä lisuke sopii sekä paistetun lihan että kalan kaveriksi.

Ainekset annosta

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
n.2-3
kourallista tuoreita suppilovahveroita putsattuna
dl
valkoviiniä)
n.6-7
dl
vettä
1
kanaliemi- tai -fondikuutio
(tuoretta tai kuivattua timjamia)
suolaa
mustapippuria
½
sitruunan mehu

Ohje

  1. Silppua sipulit ja voit pienentää vähän halutessasi myös sieniä. Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää sekaan sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut sienistä.

  2. Kaada joukkoon riisi+ohraseos ja pyörittele vielä hetki. Jos käytät valkoviiniä, kaada se nyt joukkoon ja anna imeytyä.

  3. Kaada tämän jälkeen joukkoon vesi ja lisää liemikuutio, sekä halutessasi timjamia. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Maista ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoile vaikka paistetun lihan tai kalan seurana.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.