Rukiiset Kantarellipiiraset

Rukiiset Kantarellipiiraset
16-20 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
2rklvoita
½lkantarellejä tai suppilovahveroita (tai porkkanaraastetta)
1dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2keitettyä munaa
2-3tlyrttisuolaa (mikäli sienissä ei ole suolaa)
1tlrakuunaa
1tlmustapippurirouhetta
100gtuorejuustoa (esim. sieni- tai sitruunapippuri) (1 ohut rasia)
200granskankermaa (1 tlk)
1rklsitruunamehua
1dltuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua maustetta)
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Keitä 1 dl Riisi+Ohra (puuro- tai irtonainen suurimo sopivat molemmat) -suurimoita lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot. Kauli sulaneet taikinalevyt puolta isommiksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Tai jaa kumpikin taikinalevy 10 palaan ja painele sormin tai pulikalla paloista pieniä piiraspohjia. Levitä niiden päälle täytettä 0,5 cm kerros, jätä reunat vapaaksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat munalla. Voit tehdä piiraat myös pieniin matalareunaisiin piirasvuokiin, tällöin ei tarvitse rypyttää. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)