tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua maustetta)
Voiteluun:
munaa
Ohje
Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte.
Keitä suurimot lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot.
Levitä niiden päälle täytettä 0,5 cm kerros, jätä reunat vapaaksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat munalla.
Voit tehdä piiraat myös pieniin matalareunaisiin piirasvuokiin, tällöin ei tarvitse rypyttää. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin värisiksi.
Kommentteja ja keskustelua