Reseptissä käytettäviä aineksia, eritoten sieniä, voi vaihdella saatavuuden mukaan. Talvella tähän ruokaan voi käyttää ryöpättyjä sieniä, n. 200–300 g riittää hyvin.

Mikäli et ole sienten ystävä, voit käyttää kantarellien tilalla noin 400 g kiinankaalia.

Ainekset 4:lle annosta

Pasta:
vettä, suolaa
Wokki:
1
rkl
rypsiöljyä
n. 1
l
kantarelleja
3
kevätsipulia varsineen
200
g
sokeriherneitä tai herneitä
1 iso
punainen paprika
Kastike:
2
dl
vettä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
kantarellifondia
1
rkl
sokeria
2
murskattua valkosipulinkynttä
n. 2
cm
raastettua inkivääriä tai n. 1 tl inkivääritahnaa
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ohje

  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla sen ainekset erikseen kipossa. 
  2. Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä n. 8 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
  3. Aloita wokin valmistus samalla kun pasta kiehuu. Puhdista ja pilko sienet, hienonna sipulit, puolita sokeriherneet ja suikaloi paprika. Lorauta wokkipannulle öljyä ja kuumenna pannu, paista ensin sienet ja lisää sen jälkeen kaikki muut ainekset. Anna kypsyä 5–10 minuuttia. 
  4. Lisää wokkiin valutettu pasta ja kastike, anna ruoan kuumentua nopeasti, mutta sekoita vain vähän. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä. Tarjoa heti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.