Täydelliset korvapuustit

Täydelliset korvapuustit

Rakastan leipomista, mutta korvapuustini eivät ikinä onnistu täydellisesti. Ongelma on se, että kypsennysvaiheessa kierteet aukeavat ja valahtavat ulos reunoilta. Puustit ovat hyvänmakuisia mutta eivät kauniita. Miten siis teen täydellisiä korvapuusteja?

Kun rullaat pullataikinalevyn, se tulee tehdä hyvin tiukaksi, eli venyttäen kääriä taikina rullalle ja jätä lopuksi rullan pitkä sauma alas, sitä voit vaikka nipistellä sormin kiinni.

Korvapuustiviipaleet leikataan terävällä veitsellä vinottain (joka toinen viilto toiseen suuntaan kuin joka toinen) rullasta irti. Muistathan, että paloja ei saa leikata niin kolmioksi, että painettavaan kohtaan ei jää ehjää taikinaa eli palaan tulee jäädä aina noin 1-2 cm ehjää rullaa siellä kapeammassakin reunassa. Leveämpi reuna saa olla 4-6 cm. Mittoihin vaikuttaa rullan paksuus ja tehtävien korvapuustien koko. Kun puusti muotoillaan, painetaan keskus kunnolla napakasti sormin sisään kapeammasta kohdasta, jotta korvat muodostuvat kauniisti.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.