Self-raising jauhojen käyttö leivonnassa

Self-raising jauhojen käyttö leivonnassa

Minulla on ulkomailta saatuja leivontaohjeita, joissa on käytetty ns. self-raising jauhoja, joissa on itsessään jo leivinjauhe. Miten muutan ohjeen tavallisille vehnäjauhoille? Kuinka paljon leivinjauhetta on esimerkiksi desissä itsestäänkohoavia jauhoja?

Self-raising vehnäjauho on tosiaan monissa maissa se yksi yleisimmistä perusjauhoista, jota myydään. Self-raising vehnäjauho sisältää kohotusainetta (leivinjauhetta tmv.) ja suolaa. Niinpä jos leipoo tällä jauholla suomalaiseen ohjeeseen, tulee jättää vain pois leivinjauhe sekä hieman suolamäärää pienentää, mikäli sitä ohjeessa on.

Ja kysymykseesi eli toisin päin leivottaessa, self-raising jauhoja sisältävään ohjeeseen käytettäessä tavallisia vehnäjauhoja:
lisätään 1 tl leivinjauhetta ja hiven (n. 1/3 tl) suolaa 2 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita– tai Erikoisvehnäjauhoja kohden.

Tuote:

Kiitos tästä! Nyt osaan tehdä tasantarkkaan loisto pizzapohjan eli 3,5 dl tota jauhosekotusta ja 2,4 dl kreikkalaista jugurttia.

Olipa hienoa löytää tämä vastaus, kun minulla on ohje, jossa on käytetty self-raising jauhoja, eikä niitä kotoa löydy. Leivinjauhetta ja jauhoja kyllä löytyy! Kiitos!

Tää oli hyvä, olinkin ihmetelly tätä ku oli useammassa amerikkalaisessa ohjeessa tää salaperäinen "self-raising flour"

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.