12 parasta piirakkavinkkiä

12 parasta piirakkavinkkiä

Maailma on täynnä erilaisia makeita ja suolaisia piirakkareseptejä. Piirakoita tehdessä on hyvä tietää muutama tärkeä tieto, lue vinkkimme!

1. Vehnäjauhoista kannattaa piirakkataikinaa varten valita mieluiten karkea vehnäjauho tai erikoisvehnäjauho, jotta pohjasta ei tule sitkeä.

2. Voit käyttää osittain tai kokonaan myös tummempia jauhoja: ruis-, ohra-, tattari– tai hiivaleipäjauhoja.

3. Pakastetaikinoista rakenteeltaan parhaita piirakkapohjaksi ovat juuri piirakan leivontaan tarkoitetut taikinat, valitse Pyöreä Piirakkataikina makeaan tai suolaiseen leivontaan.

4. Myös pakastekauramurotaikinassa oleva kauran kuitu pitää piirakan rakenteen hyvänä, koska kuitu imee piirakan täytteen ylimääräistä kosteutta itseensä.

5. Voitele ja korppujauhota vuoka, paitsi jos käytät pakastetaikinaa, jossa kerrotaan, ettei vuokaa tarvitse voidella.

6. Vuoraa piirakkavuoka taikinalla tasaisesti joka puolelta, muista myös reunat.

7. Voit paistaa pohjaa ilman täytettä n. 10 min, jos piirakan täytettä on reilusti tai vuoka on hyvin paksupohjainen.

8. Parhaiten piirakkapohja kypsyy ohutpohjaisessa vuoassa.

9. Jos haluat irrottaa piirakan vuoasta, käytä irtopohjavuokaa.

10. Jos paistat piirakan täytteineen, kannattaa useimmiten valita kypsennyspaikaksi uunin alaosa, jotta pohja paistuu hyvin.

11. Lähes kaikista piirakoista voit tehdä pienempiä piiraita annosvuokiin, lyhennä tällöin paistoaikaa.

12. Piirakkapohjan voi myös paistaa sellaisenaan ja täyttää kypsän, jäähtyneen pohjan kypsillä täytteillä.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.