Kananmunan korvaaminen ruoanlaitossa

Kananmunan korvaaminen ruoanlaitossa

Miten kananmunan voi korvata ruoanvalmistuksessa?

Kananmunan voi korvata esim. laatikkoruoissa maitojauhe-vesi seoksella. Perusresepti on 1 dl maitojauhetta ja 2 dl vettä. Maksa-, porkkana- ja perunalaatikosta kananmunan voi jättää kokonaan pois. Jos maito ei myöskään sovi ruokavalioon, esim. makaronilaatikossa munan voi korvata kevyesti suurustetulla lihaliemellä.

Lihapullissa, jauhelihapihveissä, -murekkeessa sekä jauhemaksapihveissä munan sijasta voi käyttää perunasosetta tai 1-2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä. 1 dl peruna-, bataatti- tai muuta kasvissosetta korvaa yhden kananmunan.
Makeissa leivonnaisissa munan korvaajiksi sopivat erilaiset hedelmä- ja marjasoseet tai mehut. 1 dl hedelmä- tai marjasosetta korvaa yhden kananmunan. Pullataikinasta kananmunan voi jättää kokonaan pois ja pullat voi voidella sokerivedellä tai maidolla.

Lettu- ja pannukakkutaikinat onnistuvat myös ilman kananmunaa. Käytä kananmunan tilalla perunasosetta, perunajauhoja tai vaikkapa maitorahkaa.

Myös 2 rkl soijajauhoja tai 30 g murskattua tofua korvaa yhden kananmunan.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.