Kananmunan korvaaminen ruoanlaitossa

Kananmunan korvaaminen ruoanlaitossa

Miten kananmunan voi korvata ruoanvalmistuksessa?

Kananmunan voi korvata esim. laatikkoruoissa maitojauhe-vesi seoksella. Perusresepti on 1 dl maitojauhetta ja 2 dl vettä. Maksa-, porkkana- ja perunalaatikosta kananmunan voi jättää kokonaan pois. Jos maito ei myöskään sovi ruokavalioon, esim. makaronilaatikossa munan voi korvata kevyesti suurustetulla lihaliemellä.

Lihapullissa, jauhelihapihveissä, -murekkeessa sekä jauhemaksapihveissä munan sijasta voi käyttää perunasosetta tai 1-2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä. 1 dl peruna-, bataatti- tai muuta kasvissosetta korvaa yhden kananmunan.
Makeissa leivonnaisissa munan korvaajiksi sopivat erilaiset hedelmä- ja marjasoseet tai mehut. 1 dl hedelmä- tai marjasosetta korvaa yhden kananmunan. Pullataikinasta kananmunan voi jättää kokonaan pois ja pullat voi voidella sokerivedellä tai maidolla.

Lettu- ja pannukakkutaikinat onnistuvat myös ilman kananmunaa. Käytä kananmunan tilalla perunasosetta, perunajauhoja tai vaikkapa maitorahkaa.

Myös 2 rkl soijajauhoja tai 30 g murskattua tofua korvaa yhden kananmunan.

Tuote:

Kananmunaa käytetään rakenteen sitomiseksi, mutta mikäli kananmuna ei sovellu ruokavalioon, niin kananmunan voi myös korvata esimerkiksi yllä mainituin keinoin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Ihan pakko kysyä, eikö munaa käytetä, jotta saadaan rakenne kiinteämmäksi esim. letuissa ja makaroonilaatikossa?

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.