Mitä eroa on voi-, torttu- ja lehtitaikinalla

Suolaiset rahkasarvet

Mitä eroa on Voi-, Torttu ja Lehtitaikinoilla?

Vähälaktoosinen Voitaikina on nimensä mukaisesti leivottu voilla. Laktoosittomat Torttu- ja Lehtitaikinat on leivottu margariinilla.

Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti yli 100 kerrosta, siksi ne kohoavat kauniisti paistettaessa. Torttutaikina kohoaa margariinin ansiosta Voitaikinaa enemmän. Lehtitaikina on kaulittu ohuemmaksi levyksi kuin Voi- ja Torttutaikina.

Voitaikinassa on luonnollisesti ihana voin maku. Voitaikina on herkempi lämpötilojen muutoksille, eli se muuttuu lämpimässä nopeasti löysäksi. Sen käsittelyssä pitää olla tarkempi ja nopeampi kuin Torttu- ja Lehtitaikinan kanssa. Voitaikina on hyvä valinta esimerkiksi sellaisiin leivonnaisiin, joihin ei tule paljoa täytettä. Tällöin leivonnaiset saavat voista herkullista makua.

Lehtitaikina on hyvä valinta pasteijoihin ja muihin täytettyihin leivonnaisiin, joissa kuoritaikinan ei haluta olevan kovin paksu. Torttutaikina sopii nimensäkin mukaisesti erityisesti joulutorttuihin ja sitä myydään paljon erityisesti joulusesongin aikaan. Torttutaikina on kuitenkin hyvä valinta pikkujoulukaudella myös esimerkiksi suolaisiin ja makeisiin cocktail-paloihin.

Tuote:

Kaikki hyviä.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.