Kaasu-uunilla leipominen

Kaasu-uunilla leipominen

Miten onnistuisin leipomaan kaasu-uunissa, kun leivonnaisten väri aina vähän vaalea!!! ja oikean lämpötilan löytäminen vaikeaa… niin mielelläni leipoisin vaikka mitä!

Tässä muutama vinkki:

  • Esilämmitä uunia kunnolla puolisen tuntia ja säädä lämpötila noin 20 astetta korkeammaksi kuin ohjeessa.
  • Laske esilämmityksen jälkeen, kun leivonnaiset on jo laitettu uuniin, uunin lämpötila oikealle tasolle.
  • Leivonnaiset ovat yleensä uuniin laitettaessa kylmiä ja sitovat näin uunin lämpöä ja näin ollen laskevat paistolämpötilaa hetkeksi. Tämä vaikuttaa uunin termostaatin toimintaan siten, että termostaatti säätää liekin voimakkaammalle ja kuumuus uunin alaosassa lisääntyy hetkeksi (-> palanut pohja).
  • Laita ylimääräisiä uunipeltejä sen varsinaisen pullapellin alle – lämpöä kun tulee vain alhaalta.
  • Paista alussa alalämmöllä ja sitten paiston puolessa välissä/lopussa sytytä ylälämpö ja sammuta alalämpö.

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.