Pullien leipominen pakkaseen

Pullien leipominen pakkaseen

Voiko pullat leipoa valmiiksi, pakastaa taikinana ja paistaa vasta myöhemmin?

Tee pullataikina illalla valmiiksi. Liuota hiiva kylmään nesteeseen, hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Alusta muuten normaali pullataikina. Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi.

Aamulla leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leivo siitä pullia uunipellille. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna pullien kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia. Ota pullapelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 6-10 min.

Voit myös kokeilla leipoa pullat, esim. pikkuletit, kohotetusta taikinasta valmiiksi ja laittaa sitten pellin muovilla päällystettynä mahdollisimman viileään jääkaappiin. Tällöin pullat voi paistaa aamulla. Riippuen jää-/viileäkaapin lämpötilasta, pullat kohoavat hiukan ja mikäli niin käy, ne tulee paistaa heti suoraan jääkaapin jälkeen. Mikäli taas jääkaappi on hyvin viileä, saattaa olla, että pullat eivät kohoa lainkaan kylmässä. Ota silloin pullapelti pöydälle ennen paistamista ja anna kohota lämpimässä paikassa, kuten on kerrottu jo edellisessä kohdassa.

Pullat voi myös pakastaa valmiiksi leivottuina ja  sulatuksen jälkeen kohottaa niitä 40-50-asteisessa uunissa. Lopputulos riippuu pakastimen tehokkuudesta. Pakastuksen tulisi olla nopeaa, jotta taikinaan ei synny sitkoa rikkovia jääkiteitä.

Tuote:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.