Sieni Riisi-Ohratto

Sieni Riisi-Ohratto

Sienistä löytyvät oivat ainekset risottoihin ja ohrattoihin. Riisi > risotto, ohra > ohratto tai molemmat yhdessä, oiva vaihtoehto lisäkkeeksi. Vaihtelua risottoihin ja ohrattoihin saat käyttämällä kermaa tai valkoviiniä (viikonlopuksi). Punajuuri-porkkanaraaste sopii Sieni Riisi-ohraton lisäkkeeksi.

noin 6:lle
2rklvoita tai margariinia
dlsieniä, esim. kantarelleja, tatteja, lampaankääpää
1iso sipuli (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
3-5valkosipulinkynttä
1rklsoijakastiketta
1tlmustapippurirouhetta
3dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
5dlvettä
1kasvisliemikuutio
1tlkananaspaloja liemineen (pieni tlk)
n.1dlvalkoviiniä tai kermaa
1dlpersiljasilppua

Valmistusohje

Paista sienet ja sipulisilppu kasarissa tai kattilassa, lisää mausteet ja suurimoseos. Anna Riisi+Ohran kuullottua sekoittaen lyhyt hetki, lisää vesi ja liemikuutio. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää ananaspalat liemineen ja valkoviini / kerma pataan ja jatka kypsennystä, kunnes nesteet ovat imeytyneet suurimoihin. Mausta persiljalla tai muulla haluamallasi yrtillä. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Maistui yleensä nirsoille lapsillekin, vaikka riisi+ ohra -suurimoseos oli uusi tuttavuus.