Munakoiso-tomaattipenne

Munakoiso-tomaattipenne
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Pangratot, eritavoin maustetut ja öljyn kanssa paahdetut leivänmurut antavat kaikenlaisiin pastoihin paitsi uutta makua myös mukavan rapsakkaa suuntuntumaa.

4 annosta
2munakoisoa noin 2 cm:n paksuisina kiekkoina
½ + ½dloliiviöljyä
2sitruunaa ja yhden sitruunan raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria myllystä
400gMyllyn Paras Putkipastaa
2isoa tomaattia kuutioituna
½pieni sipuli ohueksi viipaloituna
Pangratto:
½dloliiviöljyä
1viipale hapanjuurileipää muruiksi surautettuna
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tlchililastuja
½sitruunan kuori raastettuna

Valmistusohje

  1. Sekoita yhteen munakoisot, 0,5 dl oliiviöljyä, yhden sitruunan mehu ja kuoriraaste. Levitä koko komeus leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja alkavat ottaa väriä.

  2. Sekoita pangratton ainekset pienessä kulhossa yhteen. Levitä muruset toiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa kullan ruskeiksi ja rapeiksi 6-8 minuuttia. Älä polta.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota 0,5 dl pastan keitinvettä talteen.

  4. Nosta valutettu pasta ja säästetty keitinvesi takaisin kattilaan. Kuumenna ja sekoita pastan joukkoon paahdetut munakoisot, tomaatit, sipuli, basilika, 0,5 dl oliiviöljyä ja yhden sitruunan mehu. Sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  5. Jaa pasta tarjoiluastioihin ja ripottele päälle pangratto-murusia.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)