Valkosipulinen nakkiwokki

Valkosipulinen nakkiwokki

Nakit sopivat lasten ja koululaisten makuun, mutta kyllä niistä isommatkin pitävät! Tässä ruoassa valkosipulia saa olla reilusti. Hienonna valkosipuli leikkaamalla veitsellä, jotta maku tulee hyvin esille. Jasmiiniriisi on kevyesti hennon kukkaiselta tuoksuva Pohjois-Thaimaan ylängöiltä kotoisin olevaa riisilajike. Jasmiiniriisin hienostunut maku ja tuoksu kehittyvät sen kypsyessä. Jasmiiniriisi on hiukan tarttuvampaa kuin tavallinen pitkäjyväinen riisi, se sopii erinomaisesti wokkiruokiin.

noin 4:lle
1-2rklöljyä tai margariinia
2sipulia
5-10valkosipulinkynttä
1rklcurrytahnaa
2dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
6-7dlvettä, osa voi olla hedelmämehua
n.400gviipaloituja nakkeja
250gmakeaa pakastemaissia (1 pss)
¼tlhienonnettua valkopippuria
(tuoretta basilikaa)

Valmistusohje

Kuumenna rasva wokkipannussa tai kasarissa. Paista hetki sipulirenkaita ja hiennonnettua valkosipulia currytahnan kanssa. Lisää riisisuurimot ja neste. Anna kiehahtaa ja kypsyä 5 min. Lisää viipaloidut nakit, maissit, valkopippuri sekä basilika ja jatka kypsennystä 5-8 min. Tarkista maku. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)