Poké-kulho riisi-ohralla

Poké-kulho riisi-ohralla
  • Valmista marinadikastike ja marinoi raakoja lohi- tai tonnikalasuikaleita kastikkeessa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
  • Voit käyttää myös valmiiksi graavattua tai kylmäsavustettua kalaa, tällöin voit antaa kalan maustua vain pikkuhetken marinadissa.
  • Tölkki tonnikalaa menee pika-apuna, kun haluat nopeasti ruokaa kaapissa olevista aineista, marinoi toki tonnikalasäilykettäkin.
  • Ruokaan sopii tähteeksi jäänyt riisi+ohra-suurimoseos, ohrasuurimo tai riisi.
  • Jos keität Riisi+Ohraa tätä varten, voit keittää erralla esim. 1½ dl suurimoita 5 dl:ssa vettä. Käytä loppu kypsä suurimoseos smoothien tai jogurtin joukkoon tai salaattiin.
1 annos, n. 4 dl runsas kulho
½dlIrtonainen Riisi+Ohra 1 kg
100graakaa lohta (kylmäsavulohta tai raakaa tonnikalaa (½ tlk tonnikalaa))
½punajuuri tai porkkana
n. 3 cmkurkkua
1dlhärkäpapuja tai japanilaisia edamameja (soijapapuja)
1pieni avokado (100 g)
2tlsitruunamehua
2vihreää sipulinvartta tai nippu ruohosipulia
pieni nippu rucolaa, korianteria tai muuta yrttisalaattia (½-1 dl)
1rklseesaminsiemeniä
Marinadikastike:
1cmtuoretta inkivääriä (10 g)
1rklmakeaa soijakastiketta tai misokastiketta
1rklSriracha-kastiketta tai makeaa chilikastiketta
1rklsitruuna- tai appelsiinimehua
1rklavokado- tai seesaminsiemenöljyä
½tlrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Hienonna marinadia varten inkivääri ja sekoita kaikki marinadikastikkeen ainekset keskenään. Kuutioi kala. Laita raa’at kalapalat marinoitumaan kastikkeeseen viileään vähintään 2 tunniksi tai yön yli tai kypsät kalapalat maustumaan hetkeksi.

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsistä suurimoista neste pois lävikössä.

Ota raa’asta punajuuresta tai porkkanasta ohuita lastuja tai pitkiä suikaleita lasturaudalla, raastinraudan suikaleterällä tai perunankuorimaveitsellä. Voit kuumentaa suikaleet pannulla tai mikroaaltouunissa nopeasti (1–2 min). Viipaloi kurkku renkaiksi. Viipaloi avokado, pirskottele päälle sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.

Kokoa ruoka korkeareunaiseen kulhoon. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, pohjalle eniten kypsiä suurimoita ja viimeksi pintaan kevyimmät aineet, kuten yrtit ja siemenet. Pirskottele marinadikastiketta päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)