Broileri-fenkolipenne ja vihreä yrttikastike

Broileri-fenkolipenne ja vihreä yrttikastike
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Pesto on mahtavaa, mutta ei vihreä kastike aina tarvitse pinjansiemeniä ja parmesaania toimiakseen. Muhevaa broileri-fenkolipastaa säestävän vihreän yrttikastikkeen kruunaa juuri sopivasti hapokkaita sävyjä ruokaan antava sitruuna.

4 annosta
3rkloliiviöljyä
1pieni fenkoli hienonnettuna
600gbroilerijauhelihaa
2rklrosmariinia hienonnettuna
ripaus muskottia
3dlkuivaa valkoviiniä
3dlkanalientä (kuumaa)
2rklvoita pieninä kuutioina
pieni kourallinen parmesaania raastettuna
400gMyllyn Paras Putkipastaa
100glehtikaalia / mustakaalia viipaloituna
Vihreä kastike:
1valkosipulinkynsi
1rklrosmariinia
pieni kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
pieni kourallinen basilikaa hienonnettuna
1sitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

  1. Yhdistä vihreän kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

  2. Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli, fenkoli ja valkosipuli. Paista lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmentyä, 4-5 minuuttia.

  3. Nosta lämpöä ja lisää pannulle jauheliha. Paista 7-10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes jauheliha alkaa ottaa väriä pinnoilleen.

  4. Ripottele mukaan rosmariini ja muskotti. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Anna kuplia lempeällä lämmöllä, kunnes osa nesteestä on haihtunut, noin 10 minuuttia.

  5. Sekoita mukaan voikuutiot ja parmesaani. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  6. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Keittämisen loppuvaiheessa ryöppää kaalisuikaleet pastan keitinvedessä. Valuta pasta ja kaalisuikaleet. Ota 0,5 dl pastan keitinvettä talteen.

  7. Yhdistä kastike, pasta, kaalisuikaleet ja pastan keitinvesi pannulla. Sekoita hyvin ja kuumenna. Ripottele päälle parmesaania ja vihreää kastiketta. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)