Haettu sivustolta 3.12.2023
Valmiista Myllyn Paras pyöreäksi muotoillusta pizzataikinalevystä loihdit nopeasti haluamasi pizzan. Ota taikinalevyt erilleen sulamaan huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen käyttöä. Painele sulaneet pohjat ohuemmiksi mieluiten käsin venyttämällä taikinaa, sillä kaulinta litistää pizzan reunat, joka näkyy paiston jälkeen. Lisää haluamasi pizzatäytteet ja paista pizzat rapeiksi mahdollisimman kuumassa uunissa. Saat rapeamman pohjan kuumentamalla pizzakiveä tai uunipeltiä ensin uunissa.
Ainekset 2 isoa pyöreää pizzaa annosta
Taikina:
Tomaattikastike:
400
g
tomaattimurskaa (1 tlk)
(2-3
valkosipulinkynttä hienonnettuna)
1
tl
rouhittua mustapippuria
n. ½
tl
suolaa
1-2
rkl
sokeria
1
rkl
pizzamaustetta tai oreganoa + basilikaa + suolaa
Täyte:
2
kpl
juureksia, bataattia tai perunaa (n. 200 g)
2
dl
liha-, kala-, broileri- tai kasvispyöryköitä, nakkeja tai muuta kypsää tähdetuotetta
2
dl
kasviksia, esim. kaalia, paprikaa, tomaattia, ryöpättyjä- tai säilykesieniä
1
(puna)sipuli
n. 2
dl
tähdejuustoa (esim. sinihomejuusto, juustokannikat, feta)
1
dl
juustoraastetta
pizzamaustetta
Pinnalle:
vähän pieniä salaatin tai yrttien lehtiä, kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
Ohje
- Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan 1 tunti ennen käyttöä. Nosta taikinapohjat kumpikin oman leivinpaperin päälle tai jauhotetulle pöydälle. Peitä taikinat leivinliinalla.
- Levitä sulaneet pyöreät taikinat käsillä venytellen/pyörittäen uunipellin tai pizzakiven kokoisiksi. Jatka kohotusta ½–1 tuntia.
- Aseta uuni kuumenemaan 250–300 asteeseen. Nosta pelti tai pizzakivi kuumenemaan uuniin.
- Valmistele täytteet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Keitä hiljalleen sitä kokoon noin 10 minuuttia, jolloin kastike saa hyvän maun.
- Kuori juurekset ja vedä niistä juuresveitsellä/veitsellä ohuita pitkiä suikaleita. Lohko pyörykät, nakit tai muu käyttämäsi raaka-aine. Puhdista kasvikset ja viipaloi tai pilko ne. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi.
- Levitä tomaattikastike pizzapohjille. Asettele kaikki ainekset päälle, älä kuitenkaan laita liikaa täytteitä. Murusta tai kuutioi pinnalle tähdejuustoa ja juustoraastetta.
- Paista pizzat kuuman uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Rapeimmat pizzapohjat syntyvät kuumassaa pizzauunissa tai mahdollisimman kuuman uunin alaosassa. Tarvittaessa nosta pizzat sähköuunissa yläosaan 2–4 minuutiksi, jotta juustopinta saa väriä. Voit myös paistaa pizzat 250-asteisessa kiertoilmauunissa noin 10–15 minuuttia.
- Ripottele lopuksi pizzojen päälle vähän tuoreita salaattien tai yrttien lehtiä, kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua