Piparitaikinajoulujäätelö ja viinimarjasiirappi

Piparitaikinajoulujäätelö ja viinimarjasiirappi
6:lle
1muna
0,7dltomusokeria
2dlvispikermaa
1clmantelilikööriä
1rklglögimaustetta
palaMyllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa
tai Laktoositon Piparitaikinaa
Viinimarjasiirappi:
1dlviinimarjamehutiivistettä
1sitruunan mehu
¼sitruunan kuori

Valmistusohje

Vaahdota muna ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma, erillisessä astiassa.

Mausta kermavaahto liköörillä ja glögimausteella. Leikkaa piparitaikinasta pieniä paloja ja nostele ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita munavaahto kermavaahtoon ja jäädytä pakastimessa. Sekoita varoen puolen tunnin välein, jotta jäätelö jäätyy tasaisesti.

Anna kovaksi jäätyneen jäätelön seistä kymmenisen minuuttia jääkapissa ennen syömistä, jotta se pehmenee aavistuksen. 

Viinimarjasiirappi:

1 dl viinimarjamehutiivistettä

1 sitruunan mehu

1/4 sitruunan kuori

Keitä viinimarja- ja sitruunamehusta paksu, siirappimainen liemi. Raasta mausteeksi pestyn sitruunan kuorta.

Resepti:
Sami Garam

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)