Piparitaikinajoulujäätelö ja viinimarjasiirappi

3 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
6:lle
1 | muna | |
0,7 | dl | tomusokeria |
2 | dl | vispikermaa |
1 | cl | mantelilikööriä |
1 | rkl | glögimaustetta |
pala | Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa | |
tai Laktoositon Piparitaikinaa | ||
Viinimarjasiirappi: | ||
1 | dl | viinimarjamehutiivistettä |
1 | sitruunan mehu | |
¼ | sitruunan kuori |
Valmistusohje
-
Vaahdota muna ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma, erillisessä astiassa. Mausta kermavaahto liköörillä ja glögimausteella.
-
Leikkaa piparitaikinasta pieniä paloja ja nostele ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita munavaahto kermavaahtoon ja jäädytä pakastimessa. Sekoita varoen puolen tunnin välein, jotta jäätelö jäätyy tasaisesti.
-
Anna kovaksi jäätyneen jäätelön seistä kymmenisen minuuttia jääkapissa ennen syömistä, jotta se pehmenee aavistuksen.
-
Viinimarjasiirappi: 1 dl viinimarjamehutiivistettä, 1 sitruunan mehu, 1/4 sitruunan kuori. Keitä viinimarja- ja sitruunamehusta paksu, siirappimainen liemi. Raasta mausteeksi pestyn sitruunan kuorta.
Kommentoi reseptiä