Kuminasämpyläruudut

Myllyn Paras

Leivo itse sämpylöitä, niin tiedät mitä syöt. 

Valmis sämpyläjauhoseos tuo varman hyvän koostumuksen sämpylöille helposti. 

Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, jaa neliöiksi ja paista.

24-30 kpl
50ghiivaa
½lvettä
1-2tlsuolaa
¾dlsiirappia
10dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1rklkuminaa
50gpehmeää voita tai margariinia
Päälle:
kuminaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola,
siirappi, kuminat ja alusta sämpyläjauhoilla löysäksi taikinaksi, lisää
alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota
kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Sekoita kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kaada
taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja levitä se siihen tasaiseksi
levyksi. Anna kohota hyvin peitettynä esim. leivinpaperilla.

Jaa kohonnut taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai
taikinapyörällä 7 x 7 neliöiksi. Voitele vedellä tai kananmunalla ja ripottele
pinnalle kuminaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)