Kuminasämpyläruudut

Myllyn Paras
  • Leivo itse sämpylöitä, niin tiedät mitä syöt. 
  • Valmis sämpyläjauhoseos tuo varman hyvän koostumuksen sämpylöille helposti. 
  • Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, jaa neliöiksi ja paista.
24-30 kpl
50ghiivaa
½lvettä
1-2tlsuolaa
¾dlsiirappia
10dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1rklkuminaa
50gpehmeää voita tai margariinia
Päälle:
kuminaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, kuminat ja alusta sämpyläjauhoilla löysäksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Sekoita kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja levitä se siihen tasaiseksi levyksi. Anna kohota hyvin peitettynä esim. leivinpaperilla.

Jaa kohonnut taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai taikinapyörällä 7 x 7 neliöiksi. Voitele vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle kuminaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)