Herkullinen Mansikka-Biscoff-täytekakku sopii täydellisesti kesän juhliin tai muihin erityisiin hetkiin. Kolmikerroksinen kakku rakentuu pehmeästä kakkupohjasta, sekä makean Biscoff-tahnan ja raikkaiden mansikoiden yhdistelmästä. Voit hyvin tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Aloita pohjan valmistuksesta. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet yhdessä kulhossa ja märät aineet toisessa kulhossa. Yhdistä seokset. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm). Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Muista, että uuneissa on isoja eroja, joten aika voi vaihdella uunista toiseen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.
Vaahdota Biscoff-täytettä varten kerma. Lisää kerman sekaan tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää myös Biscoff-tahna ja sekoita.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon myös sokeri ja mansikat. Kuumenna sitruunamehu ja lisää kuuman mehun joukkoon liivatteet (purista niistä liika vesi pois). Kaada liivateseos mansikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää tarjoilualustalle. laita vuoan reunoille joko korkeaa reunanauhaa tai leivinpaperia, joka yltää hieman vuoan reunan yli. Jos syöt kakun saman päivän aikana, kostuta pohjia hieman. Jos syöt kakun esim. seuraavana päivänä, kostutusta ei tarvita.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan: laita alimmaiseksi yksi pohja, kaada päälle 2/3 mansikkatäytettä. Nosta mansikkatäytteen päälle toinen kakkupohja ja laita sen päälle Biscoff-täyte. Kolmannen kakkupohjan päälle tulee vielä 1/3 mansikkatäytteestä.
Kommentteja ja keskustelua