Chilibagelit

- Bagel on rinkelin muotoinen leivonnainen, joka täytetään yleensä suolaisin täyttein.
- Bagelit sopivat kahvin tai teen kanssa, mutta myös vaikkapa iltapalaksi.
- Leivo bagelit tummaan hiivaleipävehnäjauhoon, niin saat enemmän kuitua.
- Katso video ohjeen alta, kuinka näitä bageleita valmistetaan.
3 | dl | vettä |
25 | g | hiivaa |
1½ | tl | suolaa |
2 | rkl | hunajaa |
½-1 | tl | chilipippuria |
(3 | valkosipulinkynttä) | |
7-8 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja | ||
50 | g | oliiviöljyä |
Keittämiseen: | ||
2 | l | vettä |
2 | rkl | suolaa |
Voiteluun: | ||
munaa | ||
seesaminsiemeniä |
Valmistusohje
-
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, suola, hunaja, chili, (puristetut valkosipulinkynnet), öljy ja alusta jauhoilla hyvä taikina. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
-
Leivo taikinasta 12 pyöreätä sämpylää. Laita vesi kiehumaan laakeaan kattilaan, lisää suola. Tee sämpylöistä rinkeleitä työntämällä etusormet sämpylän läpi ja pyöräyttämällä reikä isommaksi. Nosta n. 3 rinkeliä (riippuen kattilan koosta) kerrallaan kiehuvaan veteen 1-2 minuutin ajaksi ja nosta ne takaisin leivinpaperille uunipelille.
-
Voitele rinkelit munalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Tarjoile sellaisenaan yrttijuustojen kanssa tai täytä esim. salaatilla ja kinkulla.
Kommentoi reseptiä