Chilibagelit

Chilibagelit

Bagel on rinkelin muotoinen leivonnainen, joka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Bagelit sopivat kahvin tai teen kanssa, mutta myös vaikkapa iltapalaksi.  Leivo bagelit tummaan hiivaleipävehnäjauhoon, niin saat enemmän kuitua.

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä bageleita valmistetaan.

noin 10 - 15 kpl
3dlvettä
25ghiivaa
tlsuolaa
2rklhunajaa
½-1tlchilipippuria
(3valkosipulinkynttä)
7-8dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
50goliiviöljyä
Keittämiseen:
2lvettä
2rklsuolaa
Voiteluun:
munaa
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, suola, hunaja, chili, (puristetut valkosipulinkynnet), öljy ja alusta jauhoilla hyvä taikina. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 12 pyöreätä sämpylää. Laita vesi kiehumaan laakeaan kattilaan, lisää suola. Tee sämpylöistä rinkeleitä työntämällä etusormet sämpylän läpi ja pyöräyttämällä reikä isommaksi. Nosta n. 3 rinkeliä (riippuen kattilan koosta) kerrallaan kiehuvaan veteen 1-2 minuutin ajaksi ja nosta ne takaisin leivinpaperille uunipelille. Voitele rinkelit munalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Tarjoile sellaisenaan yrttijuustojen kanssa tai täytä esim. salaatilla ja kinkulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)