Pizzapretzelit

Pizzapretzelit
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Pretzelit ovat valmistustavaltaan samantyyppisiä kuin bagelit; molempien erikoisuus on lisäkohotus vedessä paistamalla.
  • Pretzeleiden juju bageleihin verrattuna on ruokasooda keitinvedessä.
  • Pretzeleihin on saatu makua pizzamausteella, jolloin pretzeleitä voi syödä vaihtoehtona pizzalle, sellaisenaan tai täytettynä.
8 kpl isoja
Taikina:
3dlolutta, maitoa tai vettä
25ghiivaa
2rklvaahterasiirappia tai siirappia
1tlsuolaa
1rklpizzamaustetta
1rklrypsiöljyä
3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
4dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Keittämiseen:
1lvettä
2rklruokasoodaa
Päälle:
1muna
2rklpizzamaustetta
Lisäksi:
tuorejuustoa, dippikastikkeita

Valmistusohje

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi, suola, pizzamauste, öljy ja jauhoja. Alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikina paksuksi pitkäksi tangoksi, jaa se 8 palaan. Pyörittele paloista n. 50 cm pitkiä ja 2 cm paksuja nauhoja. Kääntele jokainen rinkeliksi eli solmi nauhojen päät toistensa ympäri kerran niin, että nauhojen päät jäävät muutaman sentin vapaiksi. Käännä kiinnityskohdat nauhan päiden kanssa rinkelin keskelle niin, että nauhojen päät tulevat kiinni rinkelin alareunaan, toinen nauhan pää vasemmalle ja toinen oikealle.

Anna pretzeleiden kohota 10 minuuttia leivinliinan alla.

Lämmitä yhtä aikaa uuni 225 asteeseen ja kiehauta iso laakea kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää sooda kiehuvaan veteen ja paista siinä muutama pretzeli aina kerrallaan, paistoaika on noin 30 sekuntia per puoli.

Nosta pretzelit vedestä reikäkauhalla leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele pretzelit munalla. Ripottele rinkeleiden päälle pizzamaustetta ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Pretzelit maistuvat parhailta heti kuumina, mutta ne kestävät säilytystä seuraavan päivään, jolloin leivonnaiset kannattaa halkaista ja paahtaa leivänpaahtimessa. Nauti pretzeleitä dippikastikkeiden ja tuorejuuston kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)