16.-18.9. Makupaloja Kanadan Ontariojärven alueen maatilaruokapaikoista, kahviloista ja viinitiloilta

Toronto

Lue myös matkakertomuksen ensimmäinen ja toinen ja kolmas osa.

Toisella Amerikan viikonlopullani pääsin kahden ystäväpariskunnan mukana ihmettelemään Niagaran putouksia ja Torontoa, jotka sijaitsevat eri puolin Ontariojärveä. Niagarassa oli paljon ihmeteltävää, veden virran voimaa katsellessa ruokailuun satsaaminen meinasi jäädä toiseksi.

Toronto

Automatkalla toki pysähdyimme useampia kertoja, tienvarsien ruokapaikat tulivat tutuksi. Porukkaa oli aina paljon, niin liikenteessä kuin pysähdyspaikoilla. Täälläkin tuli sellainen mielikuva, että ruokayrittäjyys kannattaa, sillä asiakkaista ei ole pulaa ja hinnat olivat ihan kohtuullisia, Kanadassa oli vielä kalliimpia kuin USA:ssa. Hampurilaisten, paninien, wrappien ja salaattiannosten lisäksi löytyi isoja suolaisia ja makeita pretseleitä, dipattavia pretselipaloja. Maalaistuotantoa oli myynnissä pysähdyspaikoilla ja erikseen myös maatilamyymälöissä. Varsinkin kurpitsajalosteita oli jos jonkinlaisia näin syksyn alussa, Halloweenin aikaa odoteltiin jo. Kun Kanadassa ollaan, vaahterasiirappi kuului joka paikan valikoimiin. Lähiruokatrendi näkyi raikkain syksyn sadon tuottein. Myös kauppakeskuksista Torontossa tuoreutta korostavia ruokapaikkoja löytyi. Katso Arja Elinan Pizzapretzelit-resepti ja Flatbread-resepti.

Toronto

Toronto

Toronto

Toronto

Torontossa poikkesimme myös trendikahvilaan. Ontario-järven rannalla tuli vastaan suomenkieltä puhuvia turisteja enemmän kuin aiemmin koko matkan aikana. Jääkiekko veti Torontoon näemmä suomalaisia. Itse valitsin Boxcar Social -kahvilassa pienehköstä juomalasista Cortadon eli expresson maitovaahdolla, en muista ennen nauttineeni juuri tuollaista pientä herkkukahvia. Leivokset ja kuppikakut olivat Kanadan puolella pienempiä ja kauniisti esillä. Pieni ja herkullinen oli suolaisen makea Salted Caramel Sesame Macaroni.

Toronto

Toronto

En olisi arvannut, että Kanadassa on myös tyylikkäitä viinialueita ja -tiluksia. Ontariojärven rannalla näin kuitenkin oli. Alue sijaitsee Sakan leveysasteilla ja niinpä täyteläisiä jälkiruoaksi sopivia Icewine-tuotteita oli runsaasti. Pellerin viinitilalla kävimme maistelemassa heidän laadukkaita jääviinejään. Ne ovat valmistettu jäätyneistä rypäleistä, jolloin viineihin tulee runsaasti makeutta ja saaneet arvosteluissa paljon palkintoja. Icewinesien hinnat eivät olleet halpoja, noin 40 euroa 375 ml pullo. Eipä tarttunut mukaan, halvemmalla olisi saanut jääkiekkoilija Wayne Cretskyn tilalla tuotettuja viinejä, tällainenkin erikoisuus oli siis Kanadassa.

Toronto

Toronto

Toronto

Ajellessa kohti Amerikkaa tuli vastaan cowboy Roy Rogersin taulu:

”There’s no reason in the world why you cant’t get good food even if you’re in a hurry”.

Tämä mietelause päättäköön tämän ruokamatkani.

Toronto

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.