Riisiä grillatuilla kasvisvartailla

Myllyn Paras
30 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Pakastettu maissi kannattaa kiehauttaa ennen grillausta.
  • Laita kasvisvartaisiin suunnilleen saman kypsymisajan vaatimia kasviksia, kovat kasvikset voi esikeittää tai voit tehdä erilaisia vartaita ja aloittaa pisimmän kypsymisajan vaatimista kasviksista.
  • Käännä kasvisvartaita usein.
  • Kasvisvartaita voi yksinkertaisimmillaan sivellä myös voisulalla, jos ei pidä grillauskastikkeiden mausta.
  • Marinointi ennen grillausta tuo lisämakua myös kasviksiin.
4:lle
Vartaat:
varrastikkuja
2maissintähkää
1kesäkurpitsa
4pientä tomaattia
4herkkusientä
2sipulia
(1fenkoli)
grillikastiketta

Valmistusohje

  1. Kypsennä maissintähkiä mikrossa tai vesikattilassa 5-10 min. Kuivaa ja jaa ne paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi, kuori ja puolita sipulit sekä jaa fenkoli palasiksi. Pistele yhteen vartaaseen 2 maissintähkäviipaletta, 2 kesäkurpitsaviipaletta, 1 tomaatti, 1 herkkusieni, ½ sipulipalaa ja fenkolipala.

  2. Sivele vartaat grillikastikkeella tai voisulalla ja grillaa vartaita noin 10 min välillä sivellen kastikkeella. Voit marinoida vartaita ennen paistamista laittamalla vartaat marinadiin vähintään puoli tuntia ennen grillausta.

  3. Tee marinadi esim. seuraavasti: 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä, ½ dl sitruunamehua, 1 rkl hienoksi silputtua punasipulia, ½ tlk suolaa, ½ tlk pippurisekoitusta, (rakuunaa) Keitä sillä aikaa Myllyn Paras Pikariisi tai Villiriisiseos lisäkkeeksi. Voit käyttää myös Irtonainen Riisi+Ohraa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)