Pakastettu maissi kannattaa kiehauttaa ennen grillausta.

Laita kasvisvartaisiin suunnilleen saman kypsymisajan vaatimia kasviksia, kovat kasvikset voi esikeittää tai voit tehdä erilaisia vartaita ja aloittaa grillauksen pisimmän kypsymisajan vaatimista kasviksista.

Käännä kasvisvartaita usein.

Kasvisvartaita voi yksinkertaisimmillaan sivellä myös voisulalla, jos ei pidä grillauskastikkeiden mausta.

Marinointi ennen grillausta tuo lisämakua myös kasviksiin.

Ainekset 4:lle annosta

Vartaat:
varrastikkuja
2
maissintähkää
1
kesäkurpitsa
4
pientä tomaattia
4
herkkusientä
2
sipulia
(1
fenkoli)
grillikastiketta

Ohje

  1. Kypsennä maissintähkiä mikrossa tai vesikattilassa 5-10 min. Kuivaa ja jaa ne paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi, kuori ja puolita sipulit sekä jaa fenkoli palasiksi. Pistele yhteen vartaaseen 2 maissintähkäviipaletta, 2 kesäkurpitsaviipaletta, 1 tomaatti, 1 herkkusieni, ½ sipulipalaa ja fenkolipala.

  2. Sivele vartaat grillikastikkeella tai voisulalla ja grillaa vartaita noin 10 min välillä sivellen kastikkeella. Voit marinoida vartaita ennen paistamista laittamalla vartaat marinadiin vähintään puoli tuntia ennen grillausta.

  3. Tee marinadi esim. seuraavasti: 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä, ½ dl sitruunamehua, 1 rkl hienoksi silputtua punasipulia, ½ tlk suolaa, ½ tlk pippurisekoitusta, (rakuunaa) Keitä sillä aikaa Myllyn Paras Pikariisi tai Villiriisiseos lisäkkeeksi. Voit käyttää myös Irtonainen Riisi+Ohraa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.