Marjapizza on ihanan raikas ja makoisa vaihtoehto rasvaisiin ja tomaattisiin pizzoihin kyllästyneille. Voit korvata ricottajuuston raejuustolla, se sopii oikein hyvin ja on kevyempi täytevaihtoehto.

Jos sinulla ei ole tuoreita marjoja, laita pakastemarjat jäisinä pizzan päälle. Ne toimivat mainiosti.

Ainekset 1 uunipellin kokoinen pyöreä pizza, josta tulee 4 isohkoa palaa annosta

Pohja:
Ricottatäyte:
1
dl
ranskankermaa
100
g
ricottajuustoa (tai raejuustoa)
20
g
parmesaaniraastetta (1 dl)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
silputtua tuoretta basilikaa
Päälle:
1
dl
pensasmustikoita
1
dl
vadelmia
1
dl
mansikoita
1
dl
cashewpähkinöitä

Ohje

  1. Sulata pizzataikina eli ota se sulamaan mieluiten ainakin tunti ennen käyttöä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä käsillä painellen kohonnut pyöreä taikina vähän isommaksi, halkaisijaltaan noin 30 cm:n tai uunipellin levyiseksi pyöreäksi levyksi.

  3. Laita pohja paistumaan 250-asteisen sähköuunin alaosaan 7–10 minuutiksi niin, että sen pinta alkaa saada väriä. Mikäli käytät pizzauunia, lyhyempi paistoaika kuumassa uunissa riittää.

  4. Valmista ricottatäyte sillä aikaa valmiiksi: yhdistä aineet ja sekoita.

  5. Levitä täyte lähes kypsän levyn päälle. Ripottele marjat ja pähkinät päälle ja jatka paistamista sähköuunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai pizzauunissa pari minuuttia.

 

VINKKI: Voit halutessasi ripotella ihan vähän parmesaaniraastetta ja tuoretta basilikaa kypsän pizzan pinnalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.