Kanajauheliha-kauratto

Kanajauheliha-kauratto

Risoton tapaan viljaseoksista voi tehdä ”kaurattoja” tai ”ohrattoja”. Kuullotus on nopeahko tuotteen (= tässä suurimoseoksen) kuumennus pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta. Tarkoituksena on kovettaa suurimoiden ulkopinta, jotta ne pysyvät irtonaisina keitettäessä. Kaura+Riisissä on puolet täysjyväkauraa ja puolet pitkäjyväistä parboiled-riisiä. Parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.

noni 4:lle
2rklöljyä
300gbroileri- tai kanajauhelihaa
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
3-4valkosipulinkynttä
1tlpunapippuria
1tlpaprikajauhetta
1tlcurrya
2dlMyllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
4dlkanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
2dlappelsiinituoremehua
2paprikaa tuoreena tai pakastesuikaleina (n. 200 g)

Valmistusohje

Ruskista kanajauheliha ja silputut sipulit öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää kanaliemi sekä mehu ja anna kypsyä 20 min, kunnes neste imeytyy suurimoihin. Lisää lopuksi paprikasuikaleet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)