Piirakkataikinasta näyttävää ja täyttävää tarjottavaa

Piirakat näkyvät taas juhlapöydissä ja keittiötrendejä seuraavat kotikokit tekevät piirakkaa myös arkena ruokapöytään. Erityisesti ruokaisat, kokonaiseksi ateriaksi kelpaavat piirakat tekevät nyt vahvasti tuloaan.

Rakkaimpasi eivät ehkä usko, että piirakka käy ateriasta. Näytä heille. Tutustu suosittuihin piirakkaresepteihimme ja katso parhaat vinkit onnistuneeseen piirakkaan!

Parhaat ruokaisat piirakat arkeen

Tee viikolla esimerkiksi täyttävää, mutta raikasta pinaatti-juusto-lohipiirakkaa tai helppoa ja tutunmakuista jauhelihapiirakka Bolognesea. Kasvissyöjille ja kaikille, jotka haluavat lisätä kasvisten määrää ruokavaliossaan, sopii esimerkiksi maukas ja ravitseva parsakaali-kvinoapiiras. Herkullisen piirakan täytteeseen käytetään parsakaalin ja kvinoan lisäksi lehtipersiljaa ja pinjansiemeniä.

Tai valmista trendikäs kasvispizza – pizzan tunnun piirakka saa, kun taikina kaulitaan ohueksi ja laitetaan piirakkavuoan sijaan pellille.

Ruokapiirakka

 

Viikonlopuksi trendikästä salaattipiirakkaa

Viikonloppuna pöytään voi tuoda tyylikkään salaattipiirakan, jonka juju on erikoisessa tekotavassa: Ensin paistetaan pohja uunissa ja jäähtyneen pohjan päälle kasataan raikas salaatti täytteeksi. Nappaa talteen salaattipiirakan ja erityisen maukkaan kanasalaattipiirakan ohjeet!

Kepeisiin juhlahetkiin tai perheen pienimpien iloksi piirakkataikinasta voi askarrella myös Suomen kartan muotoisen piirakan, jonka täytteeksi laitetaan kesäisiä kasviksia ja aromikkaita juustoja. 

Galette on huolettoman tyylikäs, turhan viimeistelemätön ranskalainen avopiirakka. Taikina kaulitaan pellille, lisätään täytteet ja reunat taitellaan suurpiirteisesti täytteen päälle. Kasvisgalette ja Juuresgalette ovat molemmat helppoja ja hyvin näyttäviä kasvistarjottavia.

Vinkkejä onnistuneeseen piirakkaan

Myllyn Parhaan valmiin Ruokapiirakkataikinan avulla piirakan tekeminen on helppoa.

Ota piirakkataikina sulamaan n. 30 min ennen leivontaa. Tällä välin ehdit laittaa uunin päälle, tehdä piirakkatäytteet ja rentoutuakin pienen tovin.

Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella, vaan taikinan voi painella suoraan vuokaan.

Jos piirakan täyte on kostea, piirakkapohjaa kannattaa paistaa hetken uunissa ennen täytteiden lisäämistä – näin piirakkapohja ei jää raa’aksi. Myllyn Parhaan omissa resepteissä on mainittu erikseen, milloin pohjan esipaistaminen on tarpeellista.