Mausteinen täyte ja mehevä pohja tekevät tästä piirakasta juhlapöydän suosikin. Koristele Halloween-henkeen ja tarjoa rennon illan suolaisena herkkuna – helppo, maukas ja sopivan tulinen!

Ainekset 6-8 annosta

Pohja:
1
dl
juusto- tai vuustoraastetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
leivinjauhetta
125
g
voita tai margariinia
2-3
rkl
kylmää vettä
Täyte:
400
g
naudan jauhelihaa TAI 2 dl soijarouhetta + 2 dl vettä
1
rkl
öljyä
1
pss
tacomaustetta
1/2
dl
tacokastiketta
1
suippopaprika
150
g
ranskankermaa
2
kananmunaa
1
dl
tacokastiketta
kourallinen juusto- tai vuustoraastetta
syötäviä silmiä koristeeksi

Ohje

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita vehnäjauhoihin juustoraste, suola ja leivinjauhe. Nypi jauhoseoksen joukkoon voi tai margariini. Lisää hieman kylmää vettä ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään kelmuun käärittynä noin tunniksi (voit tehdä taikinan jääkaappiin myös edellisenä päivänä).
  2. Kuumenna uuni valmiiksi 200 asteeseen.
  3. Kuumenna paistinpannulla öljy, ruskista jauheliha ja ”hakkaa” se samalla pieneksi muruksi. Lisää tacomauste. Sekoita. Lisää myös tacokastike ja sekoita uudelleen. 

    Jos teet täytteen soijarouheesta, lisää pannulle tacomauste ja öljy, kuumenna ja lisää vasta sitten kuiva soijarouhe. Kun soijarouhe on lämmennyt, lisää vesi ja sekoita huolellisesti. Kun neste on imeytynyt, lisää 1/2 dl tacokastiketta.

  4. Kuutioi suippopaprika pieniksi kuutioiksi.
  5. Sekoita ranskankerman joukkoon kananmunat ja tacokastike.
  6. Painele taikina piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Jätä hieman taikinaa koristeluun. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja paistoherneitä (voit käyttää samoja kuivia herneitä vuosia).
  7. Esipaista pohjaa 10-12 minuuttia.
  8. Poista leivinpaperin avulla paistoherneet. Kaada pohjan päälle jauheliha- tai soijarouhetäyte ja ripottele päälle paprikakuutiot. Kaada päälle vielä ranskankerma-kananmunaseos. Ripottele myös juustoraaste piirakan päälle.
  9. Tee lopusta taikinasta haluamasi koristeita ja laita ne piirakan päälle.
  10.  Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Laita leivinpaperi päälle, jos pinta tummuu liikaa.
  11.  Anna piirakan hieman jäähtyä ja koristele piirakka halloween-henkeen syötävillä silmillä.
Resepti:
Hannele Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.