Piirakan leipominen ei ole vaikeaa, kun käytät valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on tarkoitettu suolaisten piirakoiden leivontaan.

Taikina vain painellaan vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella – taikina on leivottu kasvimargariinilla!

Ohutpohjaisessa piirakkavuoassa pohja paistuu parhaiten.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka (Ø 25-30 cm) annosta

Suppilovahverotäyte:
1
rkl
margariinia tai öljyä
1
l
suppilovahveroita
2
sipulia varsineen
½
tl
suolaa
tl
valkopippuria
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
dl
pinjansiemeniä
2
dl
kermaviiliä tai smetanaa
1
muna

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää pinjansiemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.
  3. Sekoita erikseen kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviili-kananmunaseos.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.