Suppilovahveropiirakka

Suppilovahveropiirakka

Piirakan leipominen ei ole vaikeaa, kun käytät valmista suolaista pyöreää piirakkataikinaa.

Taikina vain painellaan vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella – taikina on leivottu kasvimargariinilla!

Ohutpohjaisessa piirakkavuoassa pohja paistuu parhaiten.

pyöreä piirakkavuoka (Ø 25-30 cm)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Suppilovahverotäyte:
1rklmargariinia tai öljyä
1lsuppilovahveroita
2sipulia varsineen
½tlsuolaa
tlvalkopippuria
lehtipersiljaa hienonnettuna
½dlpinjansiemeniä
2dlkermaviiliä tai smetanaa
1muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää pinjansiemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä ohje! Lisäsin omaan versioon pekonia, kävi suppilovehveroiden kanssa oikein hyvin.