Täyteläiset Riisipiirakat Päällystettynä

Täyteläiset Riisipiirakat Päällystettyinä
25 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Cocktail-Riisipiirakat ovat ihania aamu-, väli- ja iltapaloja. Ne voivat korvata myös ruoan, kunhan niihin laittaa täyteläiset päällysteet.
  • Piirakoiden kanssa voi tarjota klassisena vaihtoehtona munavoita, sen voi keventää raejuustolla. Piirakoista saa myös juhlaruokaa, mikäli on juhlia tulossa.
  • Näillä voi korvata päällystetyt voileivät. 
  • Katso video ohjeen alta. Korvaa videolla käytetyt vierasvarapiirakat itse uunissa paistamillasi cocktail-riisipiirakoilla.
  • Jos haluat, voit valmistaa riisipiirakat alusta alkaen itse, katso ohje tästä linkistä.
n. 14 kpl
1psMyllyn Paras Cocktail-Riisipiirakoita (n. 14 kpl)
Täyteidea 1: Lohi-munapiirakat
2keitettyä munaa
200gkylmäsavulohta tai muuta savukalaa
rucolaa tai lehtisalaattia
(tilliä)
Täyteidea 2: Pikantit Juustopiirakat lämpimien voileipien tyyliin
1,5dlaprikoosimarmeladia
200gsavujuustoa, vuohenjuustoa tai kevyt sinihomejuustoa
150gparmesaanilastuja
rosmariinia (tuoretta, jos löytyy)
Täyteidea 3: Riisipiirakat ja Kevennetty munavoi
4keitettyä munaa
75gvoita tai margariinia
200graejuustoa (1 tlk)
tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Jokainen täyteidea on mitoitettu noin kahdeksalle piirakalle. Paista pussillinen piirakoita pakkauksen ohjeen mukaan. Valitse näistä esimerkiksi 2 mieluisinta täytettä.

Täyteidea 1, Lohi-munapiirakat: Laita kypsien piirakoiden päälle keitettyä munaa viipaleina, savulohta, rucolaa ja tilliä.

Täyteidea 2, Pikantit Juustopiirakat lämpimien voileipien tyyliin: Jätä lähes kypsät piirakat uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele päälle marmeladia. Siivuta juusto ja nosta jokaiselle piirakalle 2 ohutta juustoviipaletta. Ripottele pinnalle hieman tuoretta rosmariinia. Paahda 230-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla hetki, kunnes juusto pehmenee ja saa väriä. Voit halutessasi laittaa aprikoosimarmeladin tilalle tai lisäksi savukalaa, savukinkkua, kypsää kanafilettä tai vaikkapa jauhelihapihviä.

Täyteidea 3, Riisipiirakat ja Kevennetty munavoi: Keitä munat ja murskaa ne pehmeän voin kanssa haarukalla. Lisää lopuksi raejuusto. Tarjoile kypsien piirakoiden kanssa. Käytä koristeluun persiljaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)