Karitsapullat Pohjois-Afrikan sävyin

Karitsapullat Pohjois-Afrikan sävyin

Viime aikoina olen ollut ihan hulluna sekä Lähi-Idän että Pohjois-Afrikan makuihin.  Minttu, harissa, jeera sekä ras-al hanout mausteseos ovat olleet ahkerassa käytössä keittiössäni.  Kehittelin nämä karitsapullat vähän paremmaksi viikonloppuruoaksi, sillä aikaa ne hieman ottavat, mutta valmistuvat uunissa kuin itsessään ja lopputulos on taatusti odottelun väärti!  Lisäkkeeksi sopii keitetty couscous tai riisi. Katso valmistusvideo, jossa Vappu Pimiä valmistaa näitä karitsapullia yhdessä Nasima Razmyarin kanssa Vapun valtakunta -ohjelmassa.

Pullat:
500-600gkaritsan jauhelihaa
1tljeeraa eli juustokuminaa jauhettuna
2tlkuivattua tai kourallinen tuoretta minttua
1sitruunan mehu ja kuori
2tlras el hanout -mausteseosta (saa hyvin varustelluista marketeista)
1tlharissa-tahnaa (löytyy myös isommista marketeista)
1muna
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
1tlsuolaa
mustapippuria
Kastike:
1sipuli
1valkosipulinkynsi
1kanelitanko
1tlkpaseerattua tomaattia (500 g)
1-2dlpunaviiniä
vettä
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

Sekoita pullien mausteet, muna ja korppujauhot keskenään kulhossa. Kun raastat sitruunankuoren, muista pestä sitruuna ensin kuumalla vedellä vaikka vihannesharjaa käyttäen. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä ja laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Silppua sipulit pieneksi ja kuullota ne tilkassa oliiviöljyä uunin kestävässä kannellisessa padassa tai kattilassa. Kaada joukkoon viini ja lisää sekaan paseerattu tomaatti, kanelitanko ja vähän vettä. Lisää myös vähän suolaa ja pippuria sekä ripaus sokeria. Kun kastike alkaa porisemaan, pyörittele taikinasta pieneen kämmeneen sopivia pullia. Heitä pullat yksitellen kiehuvaan kastikkeeseen. Kun olet pyöritellyt koko taikinan pulliksi, kääntele kastiketta varoen vähän pulien päälle ja jos kastiketta on todella vähän, niin ettei pullat lähestulkoon peity, lisää vettä. Hämmennä varoen ja laita kansi päälle. Laita pata uuniin ja anna hautua vähintään tunti, mieluusti kaksi. Tarkista välillä, etteivät pullat pääse kuivumaan ja kääntele niitä varoen. Nauti couscousin tai riisin kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)