Linssimuhennos Daal karitsan sisäfileen ja basmatiriisin kanssa

Linssimuhennos, Daal karitsan sisäfileen ja basmatiriisin kanssa
  • Mausteinen intialainen linssimuhennos eli "Daal" tarjotaan pääsiäisen kunniaksi karitsan sisäfileiden ja basmatiriisin kanssa.
  • Intialaisissa ruuissa on reilusti mausteita. Tämä resepti ei ole intialaiseen makuun kovin tulinen, mutta saattaa olla suomalaiseen makuun vahva, niinpä voit halutessasi käyttää mausteita hieman vähemmän kuin ohjeessa on mainittu.
  • Mikäli haluat muhennokseen enemmän kookoksen makua, jätä ohjeesta pois 2 dl vettä ja käytä tölkillinen (4 dl) kookosmaitoa.
4-6:lle
Linssimuhennos:
½dlrypsiöljyä
2-3salottisipulia
2-3valkosipulinkynttä
1punainen chilipalko (n. 10 cm)
palatuoretta inkivääriä (n. 30 g)
2rklcurrytahnaa
1porkkana tai suippopaprika
dlpunaisia linssejä
1tlktomaattimurskaa (400 g)
2dlvettä
tlsuolaa
4limen tai sitruksen kuivattua lehteä
(n. 1tljuustokuminaa)
1rklliha- tai kasvisliemifondia (tai 1 kuutio)
2dlkookosmaitoa (½ tlk)
½dllimemehua
Annosten päälle:
1dlsuolapähkinöitä
tuoretta korianteria
1lime
Lisäksi:
3dlBasmati Riisi 1 kg
4-8kplkaritsan sisäfilettä (400-800 g), suolaa

Valmistusohje

Kuumenna linssimuhennosta varten öljy kattilassa tai padassa. Hienonna sipulit, chili ja inkivääri. Paista niitä öljyssä, lisää currytahna. Leikkaa porkkana tai paprika suikaleiksi ja lisää ne paistumaan mausteseokseen. Lisää linssit joukkoon ja sekoita niitä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja mausteet. Anna kiehahtaa ja kypsyä 5 min, lisää kookosmaito ja jatka keittämistä 5 min. Lisää viimeiseksi limemehu.

Keitä Myllyn Paras Basmati Riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Paista 1–2 huoneenlämpöistä karitsan sisäfilettä ruokailijaa kohden kuumalla pannulla voi-rypsiöljyseoksessa juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla.

Kokoa annokset: laita lautasille riisiä, fileet ja päälle linssimuhennosta. Koristele annos suolapähkinöillä, tuoreella korianterilla ja limestä leikatuilla ohuilla renkailla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)