Intialainen Poha

Intialainen katuruoka, jota natiivit nauttivat enimmäkseen aamupalaksi. Velmusti eksoottinen kasvisruoka onnistuu liki autenttisesti myös suomalaisissa kotikeittiöissä.
4 | dl | Myllyn Paras Riisihiutaleita |
suolaa | ||
½ | tl | sokeria |
4 | rkl | maapähkinöitä |
2 | rkl | kasviöljyä |
1 | tl | sinapinsiemeniä |
1 | tl | kuminaa |
1 | tl | juustokuminaa |
1 | limen raastettu kuori | |
1 | sipuli hienonnettuna | |
3 | vihreää chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna | |
1 | tl | kurkumaa |
(1 | keitetty ja kuorittu kiinteä peruna pieneksi kuutioituna) | |
sitruunamehua | ||
tuoretta korianteria pilkottuna |
Valmistusohje
-
Huuhtele riisihiutaleet useampaan kertaan. Erottele sormin mahdolliset toisiinsa kiinni tarttuneet hiutaleet. Valuta ja laita sivuun. Hiutaleet ovat valmiita kypsennettäviksi, kun ne hajoavat helposti sormien välissä. Mausta suolalla ja sokerilla.
-
Kuumenna pannu ja lisää maapähkinät. Paahda, kunnes pähkinät alkavat tuoksua ja ottavat väriä. Laita pähkinät sivuun odottamaan.
-
Lämmitä öljy samalla pannulla. Lisää sinapinsiemenet ja kumina. Paista, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Lisää juustokumina, sipuli ja chilit. Paista lempeällä lämmöllä hetken aikaa.
-
Lisää kurkuma ja riisihiutaleet. Sekoita hyvin ja paista hetken aikaa. Peitä kannella ja laita lämpö pois. Anna maustua kannen alla muutaman minuutin.
-
Lisää lopuksi mukaan kuutioitu peruna (jos käytät) ja mausta sitruunamehulla. Koristele korianterilla ja paahdetuilla pähkinöillä.
Kommentoi reseptiä