Intialainen Poha

Intialainen Poha
40 min, josta valmisteluaika 15 min

Intialainen katuruoka, jota natiivit nauttivat enimmäkseen aamupalaksi. Velmusti eksoottinen kasvisruoka onnistuu liki autenttisesti myös suomalaisissa kotikeittiöissä.

noin 4:lle
4dlMyllyn Paras Riisihiutaleita
suolaa
½tlsokeria
4rklmaapähkinöitä
2rklkasviöljyä
1tlsinapinsiemeniä
1tlkuminaa
1tljuustokuminaa
1limen raastettu kuori
1sipuli hienonnettuna
3vihreää chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1tlkurkumaa
(1keitetty ja kuorittu kiinteä peruna pieneksi kuutioituna)
sitruunamehua
tuoretta korianteria pilkottuna

Valmistusohje

  1. Huuhtele riisihiutaleet useampaan kertaan. Erottele sormin mahdolliset toisiinsa kiinni tarttuneet hiutaleet. Valuta ja laita sivuun. Hiutaleet ovat valmiita kypsennettäviksi, kun ne hajoavat helposti sormien välissä. Mausta suolalla ja sokerilla.

  2. Kuumenna pannu ja lisää maapähkinät. Paahda, kunnes pähkinät alkavat tuoksua ja ottavat väriä. Laita pähkinät sivuun odottamaan.

  3. Lämmitä öljy samalla pannulla. Lisää sinapinsiemenet ja kumina. Paista, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Lisää juustokumina, sipuli ja chilit. Paista lempeällä lämmöllä hetken aikaa.

  4. Lisää kurkuma ja riisihiutaleet. Sekoita hyvin ja paista hetken aikaa. Peitä kannella ja laita lämpö pois. Anna maustua kannen alla muutaman minuutin.

  5. Lisää lopuksi mukaan kuutioitu peruna (jos käytät) ja mausta sitruunamehulla. Koristele korianterilla ja paahdetuilla pähkinöillä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)