Naan-leivät

Naan-leivät
  • Intialaisesta keittiöstä tutut naan-leivät sopivat dipattavaksi tai erilaisten mausteisten pääruokien kanssa tarjottavaksi.
  • Perinteisestä naan-leipäreseptistä poiketen tässä käytetään tavallisten vehnäjauhojen lisäksi durumvehnäjauhoja lisämakua tuomaan.
  • Leivät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
8 kpl
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
¾tlsuolaa
dlturkkilaista jogurttia
½dlvettä
rklsulatettua voita
Pinnalle:
2-3rklsulatettua voita
mausteita, esim. suolaa, cayennepippuria, paprikajauhetta, oreganoa, basilikaa tai timjamia

Valmistusohje

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola hyvin keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, vesi sekä sulatettu voi ja kaada kuiva-aineseos joukkoon hyvin sekoittaen ja vaivaten. Kaada taikina jauhotetulla alustalle ja vaivaa reippaasti muutaman minuutin ajan.

Jaa taikina 8 samankokoiseen palaan ja pyörittele pulliksi. Peitä leivinliinalla n. 15 min ajaksi.

Kauli pullat jauhotetulla alustalla ohuiksi ja soikean muotoisiksi. Siirrä leivät pellille leivinpaperin päälle, 4 leipää mahtuu hyvin pellille. Peitä leivinliinalla ja anna levähtää vielä n. 10 min.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Leivät palavat herkästi, joten ole tarkkana.

Voitele lämpimät leivät voisulalla ja ripottele heti pintaan haluamiasi mausteita. Nauti lämpiminä esimerkiksi ihanan intialaisen tomaattikeiton kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)