Intialaisesta keittiöstä tutut naan-leivät sopivat dipattavaksi tai erilaisten mausteisten pääruokien kanssa tarjottavaksi.

Perinteisestä naan-leipäreseptistä poiketen tässä käytetään tavallisten vehnäjauhojen lisäksi durumvehnäjauhoja lisämakua tuomaan.

Leivät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ainekset 8 kpl annosta

1
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
vettä
rkl
sulatettua voita
Pinnalle:
2-3
rkl
sulatettua voita
mausteita, esim. suolaa, cayennepippuria, paprikajauhetta, oreganoa, basilikaa tai timjamia

Ohje

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola hyvin keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, vesi sekä sulatettu voi ja kaada kuiva-aineseos joukkoon hyvin sekoittaen ja vaivaten. Kaada taikina jauhotetulla alustalle ja vaivaa reippaasti muutaman minuutin ajan.

  2. Jaa taikina 8 samankokoiseen palaan ja pyörittele pulliksi. Peitä leivinliinalla n. 15 min ajaksi.

  3. Kauli pullat jauhotetulla alustalla ohuiksi ja soikean muotoisiksi. Siirrä leivät pellille leivinpaperin päälle, 4 leipää mahtuu hyvin pellille. Peitä leivinliinalla ja anna levähtää vielä n. 10 min.

  4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Leivät palavat herkästi, joten ole tarkkana.

  5. Voitele lämpimät leivät voisulalla ja ripottele heti pintaan haluamiasi mausteita.

Resepti:
Myllyn Paras

Vinkit

Nauti lämpiminä esimerkiksi ihanan intialaisen tomaattikeiton kanssa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.