Naan-leivät

Naan-leivät
45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Intialaisesta keittiöstä tutut naan-leivät sopivat dipattavaksi tai erilaisten mausteisten pääruokien kanssa tarjottavaksi.
  • Perinteisestä naan-leipäreseptistä poiketen tässä käytetään tavallisten vehnäjauhojen lisäksi durumvehnäjauhoja lisämakua tuomaan.
  • Leivät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
8 kpl
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
¾tlsuolaa
dlturkkilaista jogurttia
½dlvettä
rklsulatettua voita
Pinnalle:
2-3rklsulatettua voita
mausteita, esim. suolaa, cayennepippuria, paprikajauhetta, oreganoa, basilikaa tai timjamia

Valmistusohje

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola hyvin keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, vesi sekä sulatettu voi ja kaada kuiva-aineseos joukkoon hyvin sekoittaen ja vaivaten. Kaada taikina jauhotetulla alustalle ja vaivaa reippaasti muutaman minuutin ajan.

  2. Jaa taikina 8 samankokoiseen palaan ja pyörittele pulliksi. Peitä leivinliinalla n. 15 min ajaksi.

  3. Kauli pullat jauhotetulla alustalla ohuiksi ja soikean muotoisiksi. Siirrä leivät pellille leivinpaperin päälle, 4 leipää mahtuu hyvin pellille. Peitä leivinliinalla ja anna levähtää vielä n. 10 min.

  4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Leivät palavat herkästi, joten ole tarkkana.

  5. Voitele lämpimät leivät voisulalla ja ripottele heti pintaan haluamiasi mausteita. Nauti lämpiminä esimerkiksi ihanan intialaisen tomaattikeiton kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)