Flatbread eli pannuleipä

20 min, josta valmisteluaika 20 min
- Kauli aina yksi leipä kerrallaan ja paista saman tien.
- Nämä flatbreadit eli pannuleivät on tehty pikaversiona ilman hiivaa, käyttäen leivinjauhetta.
- Mikäli et nauti kaikkia pannuleipiä heti, anna niiden jäähtyä, pakkaa leivinpaperiin tai folioon ja säilytä jääkaapissa. Ota sieltä toisella kertaa välipalaksi tai vaikka evääksi.
- Lue myös Arja Elinan blogikirjoitus.
n. 8 kpl
Taikina: | ||
3 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
2½-3 | dl | Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | rkl | oliiviöljyä |
2½ | dl | lämmintä maitoa |
Paistamiseen: | ||
½ | dl | oliivi- tai rypsiöljyä |
50 | g | voita |
Täytteeksi: | ||
n. 1 | dl | chiliketsuppia tai quacamolea |
400 | g | paistettuja kanafileesuikaleita (mausta currylla) tai savukinkkuviipaleita |
2 | paprikaa renkaina | |
1-2 | sipulia tai sipulinvarsia | |
150 | g | cheddar-sulatejuustoviipaleita |
1 | rucolaruukku | |
150 | g | mustapippurilla maustettua ranskankermaa tai kermaviiliä |
Valmistusohje
-
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko, jaa se 8 osaan ja pyörittele jokaisesta palasta taikinapallo. Kauli pallot paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi taikinalevyiksi.
-
Kuumenna paistinpannu, laita sille rasvaa ja paista leipäsiä molemmin puolin kauniin ruskeapilkkuisiksi.
-
Levitä täytteitä juuri paistetuille leiville. Laita täytteitä aina puolikkaalle pannuleipää ja taita toinen puoli päälle. Flatbread on parhaimmillaan juuri heti kuumana, mutta kestää myös lämmittämisen.
Kommentoi reseptiä