Flatbread eli pannuleipä

Flatbread
  • Kauli aina yksi leipä kerrallaan ja paista saman tien.
  • Nämä flatbreadit eli pannuleivät on tehty pikaversiona ilman hiivaa, käyttäen leivinjauhetta.
  • Mikäli et nauti kaikkia pannuleipiä heti, anna niiden jäähtyä, pakkaa leivinpaperiin tai folioon ja säilytä jääkaapissa. Ota sieltä toisella kertaa välipalaksi tai vaikka evääksi.
n. 8 kpl
Taikina:
3dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2½-3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
1rkloliiviöljyä
dllämmintä maitoa
Paistamiseen:
½dloliivi- tai rypsiöljyä
50gvoita
Täytteeksi:
n. 1dlchiliketsuppia tai quacamolea
400gpaistettuja kanafileesuikaleita (mausta currylla) tai savukinkkuviipaleita
2paprikaa renkaina
1-2sipulia tai sipulinvarsia
150gcheddar-sulatejuustoviipaleita
1rucolaruukku
150gmustapippurilla maustettua ranskankermaa tai kermaviiliä

Valmistusohje

Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko, jaa se 8 osaan ja pyörittele jokaisesta palasta taikinapallo. Kauli pallot paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi taikinalevyiksi.

Kuumenna paistinpannu, laita sille rasvaa ja paista leipäsiä molemmin puolin kauniin ruskeapilkkuisiksi.

Levitä täytteitä juuri paistetuille leiville. Laita täytteitä aina puolikkaalle pannuleipää ja taita toinen puoli päälle. Flatbread on parhaimmillaan juuri heti kuumana, mutta kestää myös lämmittämisen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko käyttää esim. tortilloja leivän sijaan tässä reseptissä?
Voi käyttää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta