Hans Välimäen lättänäleivät

Myllyn Paras
4 leipää
Lättänäleivät:
dlvettä
½palaa hiivaa
1tlsuolaa
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1-2rklöljyä
Tomaattikastike:
5-6tomaattia
2rkltomaattipyreetä
1rklketsuppia
suolaa
pippuria
basilikaa
Täytteet lättänäleiville:
tomaattikastiketta
8parsaa purkista
ilmakuivattua kinkkua
herkkusieniä
mozzarellajuustoa
tomaattia
Koristeeksi:
rucolaa
basilikaa
parmesania
oliiviöljyä

Valmistusohje

Aloita valmistamalla tomaattikastike. Soseuta tomaatit esim. sauvasekoittimella. Siivilöi massa
kattilaan ja sekoita joukkoon muut aineet. Keitä kunnes neste on haihtunut
puoleen. Tarkista maku.

Valmista lättänäleivät seuraavasti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset.
Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä peitettynä. Kauli taikina
neljäksi ohueksi soikeaksi leiväksi. Kuumenna parilapannu. Voitele leipien
pinnat öljyllä ja paista molemmin puolin kauniin vaaleanruskeiksi.

Levitä kuuman lättänän päälle tomaattikastiketta, sen
päälle mozzarellaviipaleita ja muita täyteaineksia. Voit yhdistellä täytteitä mielesi mukaan.

Resepti:
Ohje kirjasta: Hans Välimäki Grillistä, kustantaja Otava, muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)