Ainekset 4 leipää annosta

Lättänäleivät (eli Flatbread):
dl
vettä
½
palaa hiivaa
1
tl
suolaa
1-2
rkl
öljyä
Tomaattikastike:
5-6
tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
ketsuppia
suolaa
pippuria
basilikaa
Täytteet lättänäleiville:
tomaattikastiketta
8
parsaa purkista
ilmakuivattua kinkkua
herkkusieniä
mozzarellajuustoa
tomaattia
Koristeeksi:
rucolaa
basilikaa
parmesania
oliiviöljyä

Ohje

  1. Aloita valmistamalla tomaattikastike. Soseuta tomaatit esim. sauvasekoittimella. Siivilöi massa kattilaan ja sekoita joukkoon muut aineet. Keitä kunnes neste on haihtunut puoleen. Tarkista maku.

  2. Valmista lättänäleivät seuraavasti: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä peitettynä. Kauli taikina neljäksi ohueksi soikeaksi leiväksi.

  3. Kuumenna parilapannu. Voitele leipien pinnat öljyllä ja paista molemmin puolin kauniin vaaleanruskeiksi. Levitä kuuman lättänän päälle tomaattikastiketta, sen päälle mozzarellaviipaleita ja muita täyteaineksia. Voit yhdistellä täytteitä mielesi mukaan.

Resepti:
Ohje kirjasta: Hans Välimäki Grillistä, kustantaja Otava, muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan. kuva: Akifoto

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.