Hans Välimäen lättänäleivät

1 t , josta valmisteluaika 30 min
4 leipää
Lättänäleivät: | ||
1½ | dl | vettä |
½ | palaa hiivaa | |
1 | tl | suolaa |
3½ | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
1-2 | rkl | öljyä |
Tomaattikastike: | ||
5-6 | tomaattia | |
2 | rkl | tomaattipyreetä |
1 | rkl | ketsuppia |
suolaa | ||
pippuria | ||
basilikaa | ||
Täytteet lättänäleiville: | ||
tomaattikastiketta | ||
8 | parsaa purkista | |
ilmakuivattua kinkkua | ||
herkkusieniä | ||
mozzarellajuustoa | ||
tomaattia | ||
Koristeeksi: | ||
rucolaa | ||
basilikaa | ||
parmesania | ||
oliiviöljyä |
Valmistusohje
-
Aloita valmistamalla tomaattikastike. Soseuta tomaatit esim. sauvasekoittimella. Siivilöi massa kattilaan ja sekoita joukkoon muut aineet. Keitä kunnes neste on haihtunut puoleen. Tarkista maku.
-
Valmista lättänäleivät seuraavasti: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä peitettynä. Kauli taikina neljäksi ohueksi soikeaksi leiväksi.
-
Kuumenna parilapannu. Voitele leipien pinnat öljyllä ja paista molemmin puolin kauniin vaaleanruskeiksi. Levitä kuuman lättänän päälle tomaattikastiketta, sen päälle mozzarellaviipaleita ja muita täyteaineksia. Voit yhdistellä täytteitä mielesi mukaan.
Kommentoi reseptiä