Rievä

Rievä
1 t 40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Rievä on ohraista perinneleipää, eikä sen teko ole kovin monimutkaista.
  • Rievä leivotaan hyvin löysästä taikinasta ja paistetaan korkeassa lämpötilassa.
  • Rievä on parhaimmillaan tuoreena.
3 kpl

Valmistusohje

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi.

  2. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele.

  3. Paista leipiä 250-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Pehmeän pinnan saat leiville pitämällä niitä leivinliinan alla uunista oton jälkeen.

KATI NAPAN VINKKI: Puolita annos ja leivo kaksi pienempää leipää, jos ruokailijoita on vähän. Ohraleipä on parhaimmillaan tuoreena. Jos haluat rievään vähän karkeutta, vaihda 3-4 rkl ohrajauhoja samaan määrään Myllyn Paras Rikottuja Esikypsennettyjä Ohrasuurimoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Resepti on todella herkullinen kun sen saa onnistumaan mutta joskus en saa taikinaa nousemaan ollenkaan ja joskus se taas nousee tosi hyvin, ihmeellistä...
Liikaa jauhoja, taikinasta tulee liian tiukka.
Hyvvee Rievän ja lappalaisen rieskan sekoituksen saa kun käyttää enemmän ohraa, mut kyllä tämäkin välttää, mukavaa vaihtelua.
En saa rieviä nousemaan. Kahdesti oon yrittäny, eilen ja tänään :( Samoin mulla käy rukiisten maustelimppujen kanssa. Kaikki muut leipomukset kohoaa mukavasti.
Kokeilen tätä. Varmaan hyvää:-)
Rievä on ihanan pehmeän makuista. On ihanaa, kun laittaa levitettä vastapaistetun leivän päälle!
Hyvän makuista ja terveellistä leipää tuli, teen varmasti tällä reseptillä toistekin.
Kiitos hyvästä reseptistä.Olen jo aiemmin tossa tehnyt tätä leipää ja oli hyvää pitää tehdä uusiksi.Kokeilin ihan pirruuttani että olisko teillä riecän ohjetta kun on jäänyt jostain mieleen toi leipä.Niin olipas tosiaan yllätystä että oli.Mulla kun on noita kaikenlaisia keittokirjoja niin niistä kun ei löytyny mistään.