Soodaleipä

Soodaleipä
1 kpl
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
n.5dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1tlsuolaa
1tlsoodaa
dlpiimää tai jugurttia tai puolet piimää ja puolet maitoa

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen Kaada kauraleseet, noin 5 dl sämpyläjauhoja, suola ja sooda kulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään. Tee jauhoihin kolo ja lisää siihen piimä. Sekoita se pyörittävin liikkein keskeltä aloittaen nopeasti jauhojen kanssa sekaisin kauhalla tai lusikalla. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele pinnalle jauhoja. Muotoile pyöreäksi leiväksi aluksi kämmenellä painellen. Lisää jauhoja tarvittaessa. Voit paistaa leivän myös sellaisenaan muotoilematta sitä. Tee pinnalle ristiviilto terävällä veitsellä. Paista leipä heti 180-200 asteessa 30-40 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Leipä on kypsä, kun pohjaan koputtaessa ääni on kumea, kopsahtava. Anna leivän jäähtyä ritilän päällä. Soodaleipä on perinteinen irlantilainen leipä, joka sopii hyvin laiskallekin leipojalle. Irlantilaiset murtavat leivän neljään osaan viiltojen mukaan ja leikkaavat neljännesleivät edelleen viipaleiksi. Leipä säilyy mehevänä pari päivää.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (14)

Ihanan helppo ja nopeasti valmistuva leipä. Lisäsin taikinaan myös cashew-pähkinää ja kuivattuja karpaloita. Nam, nam, herkullista!
Alpro maustamaton soijajugurtti sopii maidottomalle. Pintaan voi myös upottaa minitomaatteja tai esim. mustia oliiveja.
Paras kotileipäni.
Miten respetistä saisi maidottoman?
Reseptistä saa maidottoman käyttämällä maidotonta soija-tai kaurapohjaista jogurtinkaltaista valmistetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Erinomainen helppo resepti!
Voiko leivän teko olla näin helppoa, mäkin osasin.
Tosi hyvä leipä niin vähällä vaivalla ja nopeesti. Eikä tule paljon tiskiä. Terveellistä!
Erinomainen leipä. Olen kokeillut sämpyläjauhojen asemasta grahamjauhoja, ruisjauhoja ja ohrajauhoja. Kaikilla onnistuu. Suosittelen lämpimästi, mikäli haluat hyvää terveellistä kotitekoista tuoretta leipää, mutta et luota jauhopeukaloosi.
Tämä resepti on kuin hyvä ystävä - siihen voi luottaa :) Ja pelastaa tilanteen nopeasti.

Pages