Paprika-kaurarieskaset

Paprika-kaurarieskaset

Rieskasilla saa helposti lämmintä leipää. Rieskataikina on nopeasti sekoitettava taikina, sitä ei saa vaivata kuten hiivataikinaa! Rieskan nimittäin kohottaa sooda, jota voi käyttää kun taikinassa on jotain hapanta (tässä on piimää). Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän säväyksen pieniin rieskasiin.

noin 10 kpl
4dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlmineraalisuolaa
½tlsoodaa
4dlpiimää
½dlöljyä
2paprikaa pieninä kuutioina

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa paloiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Lupasin pikkutytölleni että leivotaan, ei ollutkaan hiivaa joten ei voitu tehdä sämpylöitä. Löysin tämän ohjeen reseptiklubin kansiosta. Aivan huippua! Paprikan lisäksi laitoin myös kevätsipulin varsia.