Paprika-kaurarieskaset

30 min, josta valmisteluaika 10 min
- Rieskasilla saa helposti lämmintä leipää.
- Rieskataikina on nopeasti sekoitettava taikina, sitä ei saa vaivata kuten hiivataikinaa!
- Rieskan nimittäin kohottaa sooda, jota voi käyttää kun taikinassa on jotain hapanta (tässä on piimää).
- Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän säväyksen pieniin rieskasiin.
noin 10 kpl
4 | dl | Myllyn Paras Kauramannasuurimoita |
2 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
1 | tl | mineraalisuolaa |
½ | tl | soodaa |
4 | dl | piimää |
½ | dl | öljyä |
2 | paprikaa pieninä kuutioina |
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa paloiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa.
Kommentoi reseptiä