Runsaskuituinen soodaleipä

Runsaskuituinen soodaleipä

Leivoin yksi päivä marjapiirakkaa, jota varten jouduin ostamaan piimää. Meidän jääkaapissa piimä ei kuitenkaan kulu, joten päätin pyöräyttää ylijääneestä piimästä leivän. Leipä oli erittäin hyvää tuoreena, jäähtyneenä kuitenkin sooda puski hieman maussa esiin.  Kannattaa silti kokeilla, koska leipä oli supernopea tehdä ja leivännälkä saattaa iskeä hyvinkin yllättäen! Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.

dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
5dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1tlsuolaa
1tlsoodaa
dlpiimää (lakt.)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita niiden joukkoon nopeasti sekoittaen piimä. Kumoa leivinpaperin päälle ja jauhoja apuna käyttäen muotoile kökkäreestä pyöreä leipä. Tee terävällä veitsellä pintaan neliö ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Resepti:
Alma Toivonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)