Mehevä banaanileipä

Mehevä banaanileipä
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
1 vuokaleipä
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
dlfariinisokeria tai tummaa sokeria
½-1tlsuolaa
1tlsoodaa
1dlpiimää
1dlpullomargariinia tai voisulaa (100 g)
2munaa
3banaania
Voiteluun:
voita
korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ohjeen muut aineet, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikoni tai teflonvuokaan.

  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (30)

Voiko piimän jättää pois tai korvata jollain?
Piimän voi korvata vaikkapa maidolla tai vedellä. Käytä tällöin soodan tilalla leivinjauhetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Banaanileiväksi kyllä onnistunut ohje. Lisäsin myös leseitä taikinaan ja puolitin sokerin. Maku ei ole liian makea,vaan jopa hienostunut :)
Helppo tehdä ja erittäin hyvä koostumus ja maku!
Kiitos hyvästä reseptistä. Etsimme netistä reseptiä joka sattaisi toimia myös gluteenittomista jauhoista. Korvasin vehnäjauhot vaaleilla gluteenittomilla jauhoilla ja banaanit hoitivat sokerin makeuden. Todella hyvä resepti hiukan muunneltunakin. Helppo tehdä ja onnistumisprosentti on 100. Takuuvarma herkku jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Hyvä, mutta paremminkin banaanikakku. Nopea, helppo ja hyvä.
Voiko munat korvata/jättää pois taikinasta?
Munat voi jättää pois taikinasta, tällöin leivän rakenteesta tulee hiukan erilainen. Terv. Kuluttajaneuvonta
Olisiko banaanileivästä myös gluteeniton vaihtoehto?
Leivän voi tehdä gluteenittomana käyttämällä puolikarkeiden vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages