Kauli aina yksi leipä kerrallaan ja paista saman tien.

Nämä flatbreadit eli pannuleivät on tehty pikaversiona ilman hiivaa, käyttäen leivinjauhetta.

Mikäli et nauti kaikkia pannuleipiä heti, anna niiden jäähtyä, pakkaa leivinpaperiin tai folioon ja säilytä jääkaapissa. Ota sieltä toisella kertaa välipalaksi tai vaikka evääksi.

Lue myös Arja Elinan blogikirjoitus.

Ainekset n. 8 kpl annosta

Taikina:
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
oliiviöljyä
dl
lämmintä maitoa
Paistamiseen:
½
dl
oliivi- tai rypsiöljyä
50
g
voita
Täytteeksi:
n. 1
dl
chiliketsuppia tai quacamolea
400
g
paistettuja kanafileesuikaleita (mausta currylla) tai savukinkkuviipaleita
2
paprikaa renkaina
1-2
sipulia tai sipulinvarsia
150
g
cheddar-sulatejuustoviipaleita
1
rucolaruukku
150
g
mustapippurilla maustettua ranskankermaa tai kermaviiliä

Ohje

  1. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko, jaa se 8 osaan ja pyörittele jokaisesta palasta taikinapallo. Kauli pallot paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi taikinalevyiksi.

  2. Kuumenna paistinpannu, laita sille rasvaa ja paista leipäsiä molemmin puolin kauniin ruskeapilkkuisiksi.

  3. Levitä täytteitä juuri paistetuille leiville. Laita täytteitä aina puolikkaalle pannuleipää ja taita toinen puoli päälle. Flatbread on parhaimmillaan juuri heti kuumana, mutta kestää myös lämmittämisen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.